Cube Stereo ONE55: All Mountain Bike opvolger van de Stereo 150

Industriegigant Cube start het seizoen 2023 met drie nieuwe mountainbikemodellen en renoveert zijn MTB-gamma van trail tot enduro. Visueel dragen alle nieuwe Cube Stereo ONE-modellen dezelfde signatuur en zijn ze gebaseerd op lichtgewicht carbon frames met vier-link kinematica. Alleen van de Enduro MTB ONE77 zijn er nog twee aluminium modellen. De nieuwste generatie laat de bovenbuis volledig achterwege, die zich in twee delen uitstrekt naar de zitbuis, zoals bij de huidige Stereo ONE22. De aanduidingen ONE44, ONE55 en ONE77 passen coherent in het Cube stereomodel, zelfs als de exacte veerweg er niet uit kan worden afgeleid.

Hier vindt u gedetailleerde Presentatie van de andere nieuwe Cube Stereo Bikes voor 2023:

Met een slag van 160 millimeter op de vork en 150 millimeter op de achterdriehoek bevindt de nieuwe Cube Stereo ONE55 zich in het midden van het All Mountain-segment. Het vervangt de bekende Stereo 150, die in het verleden zelfs met succes werd gebruikt door het Cube Action Enduro-team. Zelfs bij de nieuwe Cube Stereo 150 opvolger ligt de vanafprijs van 3499 euro ruim onder de grens van 4000 euro. Afhankelijk van de uitrustingsvariant belooft Cube een slank gewicht vanaf 13 kilogram. Net als de trailbike ONE44 heeft ook de nieuwe ONE55 een opbergvak in de onderbuis, zoals je die kent van mountainbikes van Trek, Specialized of Santa Cruz. De twee topmodellen hebben al een nieuw ontwikkelde minitool geïntegreerd die 24 functies biedt.

Er zijn vier uitrustingsvarianten van zowel de Stereo ONE55 als de ONE44. De twee duurste modellen van de All Mountain Bike komen met een andere absolute nieuwigheid: een Cube stuurpen-eenheid gemaakt van carbon, die weinig zou moeten wegen en mooi in het totaalplaatje past. Alle kabels en kabels van de Cube Stereo ONE55 worden ook via de headset in het frame geleid. Het middeldure TM-model – Stereo ONE55 C:62 TM – moet volgens de fabrikant 13,6 kilo zonder pedalen op de weegschaal brengen. Omdat de Cube Stereo ONE55 en ONE44 alleen verkrijgbaar zijn met een carbon frame, is in alle modellen een opbergvak in de onderbuis geïntegreerd. De onderbuis is nu toegankelijk via een klep onder de bidonhouder en biedt ruimte voor reserveonderdelen en gereedschap. De twee topmodellen van de 150 mm fiets van Cube hebben al een nieuw ontwikkelde minitool geïntegreerd die 24 functies biedt.

Lees ook:   BIKE Academy Roadshow: De profs komen naar je toe

Source link