Mathieu van der Poel: Sterren van het WK wielrennen in Glasgow

De super-alleskunner uit Nederland geldt als topfavoriet in twee disciplines waarmee hij nog een score te vereffenen heeft: Op de mountainbike kwam hij zwaar ten val in de jacht op olympisch goud in Tokio in 2021 – sindsdien heeft hij een pauze genomen van de internationale veldloopkampioenschappen.

Naast seriewereldkampioen Nino Schurter uit Zwitserland en olympisch kampioen Tom Pidcock zou de 28-jarige een van de favorieten aan de start staan. Hij zou er ook strijden om een startplaats voor de olympische mountainbikewedstrijd van 2024. In de wegwedstrijd gold van der Poel sinds zijn debuut in Yorkshire in 2019 altijd als titelkandidaat, maar kwam tot nu toe met lege handen weg. Vorig jaar in Australië gaf hij na een nachtelijke woordenwisseling in het teamhotel al na een paar kilometer de WK-race op, geërgerd en ’s nachts. Hij is sinds begin dit jaar wereldkampioen veldrijden – hij zou in Glasgow de eerste wereldkampioen bij de mannen in drie disciplines kunnen worden.

Hier zou je Mathieu van der Poel op je lijstje moeten hebben: Mannen MTB cross-country (12 augustus) en mannen wegwedstrijd (6 augustus)

Lees ook:   Fantic Rampage: Superlichte XC-E-MTB uit Italië