Cube Stereo ONE44: Nieuwe Stereo 140 opvolger voor 2023

Met drie nieuwe mountainbikemodellen en een nieuwe e-bike start industriegigant Cube Bikes het seizoen 2023 en renoveert het zijn volledige assortiment van trail tot enduro. Visueel dragen alle nieuwe Cube Stereo ONE MTB-modellen dezelfde signatuur en zijn ze gebaseerd op lichtgewicht carbon frames met vier-link kinematica. Alleen van de nieuwe Cube Enduro ONE77 zijn er nog twee aluminium uitvoeringen. De nieuwste generatie laat de bovenbuis volledig achterwege, die zich in twee delen uitstrekt naar de zitbuis, zoals bij de huidige Stereo ONE22. Aan de andere kant passen de aanduidingen 44, 55 en 77 overtuigend in het modellengamma, zelfs als de exacte veerweg er niet uit kan worden afgeleid.

Hier vindt u gedetailleerde Presentatie van de andere nieuwe Cube Stereo Bikes voor 2023:

Met 140 millimeter veerweg aan de vork en 140 millimeter aan de achterkant treedt de nieuwe Cube Stereo ONE44 in dezelfde voetsporen als de Stereo 140. De ONE44 bevindt zich dus tussen de trailbikeklasse en de All Mountain-categorie en is met zijn lichtgewicht uitrusting gericht op drive-georiënteerde single trail-liefhebbers. Voor de mountainbikers die zich meer richten op downhill, biedt de nieuwe stereo ONE55 de betere startpositie. De absolute nieuwigheid in de Cube Stereo ONE44-reeks is de verandering van 27,5 inch naar 29 inch wielen. Alleen het instapmodel ONE44 Pro voor 3299 euro komt nog in de kleinste framemaat XS met 27,5 inch wielen. Vanaf 2023 rollen alle andere modellen uitsluitend op grote wielen op de trails.

Er zijn vier uitrustingsvarianten van zowel de Stereo ONE44 als de ONE55. De twee duurste Stereo ONE44-modellen worden geleverd met een andere absolute nieuwigheid: Cube’s eigen stuurpeneenheid, die is gemaakt van carbon, weegt weinig en past prachtig in het totaalplaatje van de trailbike. Alle kabels en leidingen worden via de headset in het frame geleid. Het topmodel Cube Stereo ONE44 C:68X SLT zou slechts 12,2 kilo moeten wegen – een eersteklas gewicht voor een trailbike voor 6999 euro. Een andere nieuwigheid in de carbon frames van de Cube Stereo ONE44 is het opbergvak dat in de onderbuis is geïntegreerd. De onderbuis is nu toegankelijk via een klep onder de flessenhouder en biedt ruimte voor reserveonderdelen en gereedschap. De twee topmodellen hebben al een nieuw ontwikkelde minitool geïntegreerd die 24 functies biedt.

Lees ook:   Hydratatieblaas met magnetische sluiting: Het Fidlock Hermetic hydratatiesysteem op de proef gesteld

Het instapmodel Stereo ONE44 C:62 Pro voor 3299 euro heeft al een mechanische Sram GX-versnellingspook, een Rockshox Select+ ophanging en Magura-schijfremmen. De Stereo ONE44 C:62 Race voor 3999 euro wordt al geleverd met een Fox Factory-ophanging, Shimano XT-schakelen en remmen en Newmen-wielen. Als u de voorkeur geeft aan een elektronische versnellingspook, vindt u deze in het SLX-model voor 5399 euro (Sram GX AXS) en het topmodel SLT (Sram XX1 AXS).

Source link