Cube Longtail Hybrid: Nieuwe bakfiets met XXL bagagedrager

De compacte bakfiets Cube Longtail Hybrid is vergelijkbaar met de klassieke trekkingfiets, maar heeft een verlengd, stevig bagagerek en kan daardoor meer vervoeren: Op het robuuste en gedempte bagagerek kunnen maximaal twee kinderen, een Eurobox van 40 x 60 cm of ruime zijtassen worden ondergebracht. In totaal kan het bagagerek worden belast met maximaal 60 kg, waarvan 40 kg aan de bovenkant en 10 kg elk aan de zijkanten.

Nog meer laadvermogen kan worden bereikt door een optionele bagagedrager aan de voorzijde uit te rusten met een extra laadvermogen van 20 kg. Er is ook een afsluitbaar opbergvak in de onderbuis. Een andere onderbuis bagagedrager kan ook op twee bevestigingspunten aan de onderbuis worden bevestigd.

Een korte wielbasis en 26″ wielen moeten de Cube Longtail Hybrid een comfortabele rit geven, zelfs met een laadvermogen. Om het compacte frame geschikt te maken voor zoveel mogelijk mensen heeft de fabrikant een telescopische zadelpen en de in hoogte verstelbare Speedlifter stuurpen gedoneerd. Een grote verscheidenheid aan rijders van 1,60 tot 1,90 m lang moet via dit “one-size” concept op de bakfiets worden ondergebracht.

Om ervoor te zorgen dat het maximale systeemgewicht van 200 kilo in beweging kan worden gezet, zorgt een Bosch Performance Line CX-motor met 85 Nm koppel en een 725 Wh-accu voor een krachtige stuwkracht. Er zijn twee schakelvarianten om uit te kiezen: In de “Longtail Hybrid 725” -versie werkt een Enviolo-naafversnelling met Gates-riem. In de “Longtail Sport Hybrid” versie, een 10-speed Shimano derailleur.

Voor het veilig vervoeren van kinderen met de Longtail Hybrid biedt Cube een reeks optionele accessoires. Bijvoorbeeld een tweedelige stoel, een treeplank en zijdelingse bescherming voor het achterwiel. Er is ook een bevestiging voor de stoel, hetzij om de kleine passagiers vast te houden of om goederen vast te zetten tegen zijwaarts uitglijden. Voor vrachtvervoer biedt Cube ook een bagagerek aan de voorzijde met een bijpassende tas.

Lees ook:   "Radlroas": E-bike tour door Bodenmais en Zellertal