Milkit Hassle’off Toolkit: slimme multitool voor de fietstest

Hassle’off – de naam van Milkit’s praktische multitool roept niet alleen herinneringen op aan de cultserie uit de jaren negentig. Het geeft ook een hint naar het idee achter de gereedschapskist van 134 gram: geen gedoe. Hoewel Mitch Bucannon je niet van het pad trekt met de reddingsboei in het geval van een storing, zouden de in totaal 20 gereedschapsfuncties die Milkit in zijn kleine magische doos heeft verstopt voldoende moeten zijn voor de meeste noodreparaties.

Toverdoos: Hier heb je alles aan boord voor reparaties op tournee.Foto: Stefan Frey

Toverdoos: Hier heb je alles aan boord voor reparaties op tournee.

Milkit Hassle’off Multitool: gegevens en info

 • Hex 2, 2,5, 3, 4, 5, 6, 8; Torx T25
 • Tubeless Tool
 • Bandenlichter
 • Ketting
 • Spaaksleutel
 • Klepkern extractor
 • tubeless plug cutter; Opslag voor tubeless pluggen & kettingslot
 • Roestvrijstalen multitool
 • Behuizing van GVK
 • kan worden gemonteerd op bidonhouderhouders of met klittenbandstrips
 • Afmetingen: 117 x 53 x 13 mm
 • Gewicht 134 g
 • Prijs (adviesprijs): 99.95 Euro

Milkit multitool voor framemontage

Naast een Daysaver Essential 8, het belangrijkste gereedschap, bevat de waterdichte doos van GVK ook kettingklinknagels inclusief spaaknippels en klepafzuigers, bandenlichters en tubeless gereedschap. Reserveworsten en scharen voor de tubeless pluggen zijn ook aan boord. Optioneel kunnen twee schuifregelaars worden gebruikt om klittenbandbeugels voor slang of pomp of een bidonhouder te monteren.

Altijd bij me: het Milkit-gereedschap zit stevig en rammelvrij op het frame.Foto: Stefan Frey

Altijd bij me: het Milkit-gereedschap zit stevig en rammelvrij op het frame.

Lees ook:   Bamberg: de beste MTB-routes rond de brouwerijhoofdstad

Daysaver Essential8 – het hart

Het hart van het fietsgereedschap, de L-vormige Daysaver-sleutel met magnetische bit-in-bit technologie, bevat alle gangbare schroefmaten (Hex 8,6,5,4,3,2.5,2 / Torx 25). De hefboomwerking van het gereedschap is absoluut voldoende voor de meeste reparaties. Door de L-vorm ligt de sleutel comfortabel in de hand, alle schroeven zijn goed bereikbaar.

Handig en met een goede hefboomwerking - de Daysaver Essential8-toetsFoto: Stefan Frey

Handig en met een goede hefboomwerking – de Daysaver Essential8-toets

Door de kleine stukjes te draaien en te verwisselen, krijg je alle zeshoekige dopsleutels van 2 tot 8 en een 25 Torx. Om ervoor te zorgen dat de soms kleine stukjes onderweg niet verloren gaan, moet u ze goed in de gaten houden of vastzetten aan de magneet van het tubeless gereedschap.

Verborgen schroeven kunnen ook worden bereikt met de L-sleutel. Hier moet je echter tevreden zijn met de kleine hendel, niet altijd optimaal.Foto: Stefan Frey

Verborgen schroeven kunnen ook worden bereikt met de L-sleutel. Hier moet je echter tevreden zijn met de kleine hendel, niet altijd optimaal.

Milkit Hassle’off Mutlitool – Tubeless Tool

Oorspronkelijk begon Milkit met een slim opblaassysteem voor tubeless banden. Natuurlijk ligt het voor de hand dat de Hassle’off ook wordt geleverd met een tubeless tool, voor het geval de kit een te groot gat niet kan dichten. De kleine priem ligt goed in de hand en is bedoeld om de tubeless patch via zijn gedraaide vorm optimaal in de band te plaatsen. In de priem zelf kan de tubeless patch al gebruiksklaar worden opgeborgen.

Handig maar niet al te stabiel: het tubeless gereedschap buigt tijdens de test.Foto: Stefan Frey

Handig maar niet al te stabiel: het tubeless gereedschap buigt tijdens de test.

Geen precisiegereedschap, maar voor het knijpen dDe tubeless worsten zijn altijd voldoende.Foto: Stefan Frey

Geen precisiegereedschap, maar voldoende om de tubeless worsten af te knijpen.

Kettingklinknagels en andere praktische details

Aan de andere kant werkte de kettingklinknagel, die in de bandenlichter is ondergebracht en dus een solide grip biedt, perfect. Bovendien kan een reserveslot op de bandenlichter worden vervoerd – magnetisch bevestigd.

Dankzij grote hendels kan de ketting snel worden geopend.Foto: Stefan Frey

Dankzij grote hendels kan de ketting snel worden geopend.

Ook praktisch zijn niet alleen de verschillende montagemogelijkheden op het frame – de Milkit Hassle’off multitool kan zowel aan de bidonhoudergaten als met klittenband worden bevestigd – maar ook de mogelijkheid om extra accessoires te bevestigen via zogenaamde schuifregelaars. De kleine aluminium platen met klittenband kunnen aan de zijkant of bovenkant van de doos worden bevestigd en bijvoorbeeld een pomp of een reserveslang vervoeren.

Praktisch maar niet optimaal beveiligd: Tijdens een rondleiding gingen de beugel en reserveslang fluit.Foto: Stefan Frey

Praktisch maar niet optimaal beveiligd: Tijdens een rondleiding gingen de beugel en reserveslang fluit.

Minder slim zijn de twee verschillende schroefkoppen voor montage op de fiets en het bevestigen van de schuifbevestiging. Een 20 Torx voor de laatste is niet eens beschikbaar in de tool.

Zeshoekige aansluiting aan de bovenkant, Torx aan de zijkant - dit is vervelend tijdens de montage. Helaas is de 20 Torx niet aan boord als hulpmiddel.Foto: Stefan Frey

Zeshoekige aansluiting aan de bovenkant, Torx aan de zijkant – dit is vervelend tijdens de montage. Helaas is de 20 Torx niet aan boord als hulpmiddel.

Kleine zwakke punten in detail

Slim en altijd bij u: Met de multitool van Milkit bent u goed uitgerust voor storingen.Foto: Stefan Frey

Slim en altijd bij u: Met de multitool van Milkit bent u goed uitgerust voor storingen.

Resultaat: Al met al is de Milkit Hassle’off multitool een uiterst compacte en slimme fietstool met uitgebreide functies maar kleine zwakke punten in detail. De bijna 100 euro die gevraagd wordt is een trotse prijs, maar gezien de uitgebreide uitrusting lijken ze redelijk. Als je altijd het belangrijkste gereedschap op je frame wilt hebben of zonder rugzak wilt doen, vind je in de Hassle’off een betrouwbare metgezel.

Meer slimme gereedschappen en transportoplossingen

is te vinden in een ander artikel op onze website.