Canyon zender CFR Ltd. review: Het speelgoed van racer Troy Brosnan

De Canyon-zender heeft al een duelzege tegen de Pivot Phoenix in huis FREERIDE 4/20 Verdiend. Hoewel deze zender al in zijn derde modeljaar zit, is de grote fiets qua geometrie nog steeds up-to-date. We konden Canyon niets ontlokken over opvolgers, maar WK-fans zullen hebben gezien dat racer Troy Brosnan experimenteert met het K.I.S.-stuurhulpsysteem. De hier geteste fiets in de mulletconstructie komt heel dichtbij. De Canyon is de enige fiets in het testveld met Rockshox vering. Leuke eigenschap: Dankzij headset inserts kan het bereik +/– (8 mm) worden aangepast. De liggende achtervork kan ook +10 (mm) worden verlengd.

We voelden ons meteen op ons gemak op het station. Settelen? Onnodig! De Geo positioneert de rijder centraal in de fiets. De zender boog, stuiterde en schrobde over de parkbaan 99 Jumpline – en alle testers juichten. Op de afdaling daarentegen moest de Canyon de concurrentie, Propain, Mondraker en Specialized, laten gaan. Hoewel het onderstel in balans is en altijd gecontroleerd, was het gierig van comfort. De zender miste de flubberfactor en daarmee de snelheid. Op die manier wil de zender preciezer aangestuurd worden via wortels, steenvelden en treden. In tammere passages is de piloot gebaat bij veel tegendruk en een directe reactie.

Zelfde chassis, andere uitrusting. Optioneel met Mullet of All-29 banden. In het 1500 Euro goedkopere model werkt het eenvoudigere Fox Performance chassis. Als het gaat om remmen en rijden, is er een afgeslankte versie. Toch is de apparatuur coherent. Prijs: 4999 euro, gewicht volgens de fabrikant 17,1 kilo.

Specificaties en bladmuziek Canyon Sender CFR Ltd.

Het getal (maximaal 10 punten) weerspiegelt de algemene indruk van de testers en is geen optelling van de prestatiepunten.

Lees ook:   Cooper Uty 8: Compacte e-bike met stalen frame in review