Transition TR 11 review: het speelkameraadje van Jaxson Riddle

Première: We hebben de Transition TR 11 nog nooit eerder getest. Des te enthousiaster waren we over de tool van Jaxson Riddle en Nico Vink. In plaats van wereldbekersuccessen kan de motor schitteren met deelname aan het Darkfest en de Rampage. In 2022 heeft het Amerikaanse label zijn downhiller opnieuw gelanceerd en wil het de klant niet verwarren met tal van modellen.

De Amerikanen houden het simpel: één model, één uitrusting, één materiaal! Bijzonderheid: De TR 11 heeft een luchtklep. Reach en liggende achtervork zijn eenvoudig in te stellen met +/– 5 millimeter. De uitrusting is solide, maar kan de concurrentie niet bijhouden. De TR11 is uitgerust met het eenvoudiger presterende chassis van Fox. Genoeg van de theorie!

Wanneer gemonteerd, positioneert de TR11 de rijder comfortabel in het midden van de fiets. De fiets blijkt al snel een freerider te zijn: speels, verliefd op springen, met veel pop! De overgang, samen met de canyon, was voor ons het leukst op parkbanen zoals de 99 Jumpline. En dat ondanks de supervlakke stuurhoek (61°). Desillusie volgt dan op het voormalige wereldbekerparcours: de fiets reageert koppig, bokt, struikelt en zorgt ervoor dat de renner vroegtijdig op de rem trapt. Alle tuningmaatregelen, alle pogingen om meer comfort uit de fiets te halen, waren niet succesvol. Het chassis is geharmoniseerd, maar ontwikkelt niet het comfort dat u nodig hebt op veeleisende afdalingen.

Naast het geteste model met GX-aandrijving en Fox Performance-ophanging is alleen de framekit met Fox Float X-schokdemper beschikbaar. In Raw of Misty Green (foto). De liggende achtervork is met vijf millimeter te verlengen. Prijs: 2499 euro.

Lees ook:   Supertrail in Helsinki: de Keskuspuisto MTB Trail - Enduro in het stadspark

Het getal (maximaal 10 punten) weerspiegelt de algemene indruk van de testers en is geen optelling van de prestatiepunten.