Cadeaus voor mountainbikers voor 30 – 100 euro: Jan Timmermann’s Top 3

In de aanloop naar Kerstmis is het tijd om te winkelen. Het vinden van cadeaus voor uw dierbaren kan gemakkelijk in stress veranderen. Maar als uw dierbaren gaan mountainbiken, hoeft het niet zo te zijn. Bladeren door de aanbiedingen van de fabrikanten kan zelfs heel leuk zijn. De een of de ander is momenteel bezig met het uitschakelen van “coole onderdelen” tegen spotprijzen. Dus zelfs voor minder dan 30 euro kun je een praktisch en tegelijkertijd mooi cadeau vinden. Hier zijn de persoonlijke tips van BIKE-redacteur Jan Timmermann en zijn top 3 kerstcadeaus voor mountainbikers.

Ze zijn een klein detail dat veel vreugde kan brengen: titanium schroeven. Ze zijn het beste in een opvallende olievlek en zijn het perfecte cadeautje voor mountainbikers. Verpakt in een nette tas of doos maken de schroeven net zoveel indruk als juwelen. Tegelijkertijd kosten ze aanzienlijk minder. In het assortiment van Tuning-Onlineshop r2-bike.com zijn er M5x10 titanium schroeven met Torx bolkop vanaf 2,50 euro per stuk. Voor twee remschijven voor en achter heb je twaalf schroeven nodig – volgens Adam Riese is dat een eerlijke 30 euro voor de tuningonderdelen. De bouten van de hardste, technisch bruikbare lichtmetaal springen niet alleen in het oog, maar verminderen ook de roterende massa op het wielstel een beetje. In tegenstelling tot aluminium remschijfschroeven gaat de titanium versie veel langer mee en is deze minder gevoelig voor gescheurde schroefkoppen. Voorwaarde is natuurlijk wel dat de ontvanger geen Centerlock-ramen bestuurt.

De jongens van “Do you even drift, bro?” (Dyedbro) hebben niet alleen een funky naam voor hun bedrijf, maar ook veel stijlvolle en gedurfde ontwerpen in hun assortiment. Naast ahead caps en spatborden hebben de Spanjaarden zich gespecialiseerd in framebeschermingsfolies. Deze houden niet alleen schade aan de lak en het materiaal van het frame op afstand, maar kunnen een fiets ook een geheel nieuwe, individuele look geven. Het uiterlijk van een oude fiets opfleuren met een folie in Viking- of eenhoornstijl? Het is veel gemakkelijker met een zelfklevende folie dan met een nieuwe verfbeurt. BIKE-redacteur Jan Timmermann koos voor de charme van de “Zebra Retro” framebeschermingskit. Dyedbro biedt ook verschillende sets voor de behoeften van elektrische of gravelfietsers. Voor slechts 44,90 euro is de Dyedbro Frame Beschermer Kleur op de fiets van de ontvanger.

Lees ook:   Welke mountainbike kinderen nodig hebben - tips over kinder-MTB's

Goede pedalen zijn een must. Zelfs op een crosscountry- of marathonfiets wil je geen last hebben van losse bindingen of wiebelende lagers. De Atac XC8 van Time biedt een goede grip en eenvoudige bediening. Ondanks een stevige kunststof behuizing en goede zelfreiniging hebben ze toch een exotische status aan de startlijn. Juist daarom zijn de pedalen ideaal als kerstcadeau. Eenmaal geprobeerd, zal de ontvanger de 291 gram lichte tijd waarderen. De onderdelen worden geproduceerd in Europa, namelijk in Portugal. Maar het beste is het rijke geluid wanneer erop wordt geklikt. Hoewel de adviesprijs maar liefst 169 euro bedraagt, zijn er altijd goedkope aanbiedingen waarbij je de pedalen kunt ophalen vanaf 80 euro >> bijvoorbeeld momenteel voor Fiets XXL.