Overstappen: Enduro &downhill bikers 2023 op nieuwe fietsen

Deze wijzigingen zijn officieel of zo goed als

Downhill- en enduroracer Johannes Fischbach rijdt pas in 2023 op een e-bike, maar dan in de nieuw gecreëerde E-Enduro World Cup (EDR-E). Hier vind je alle informatie over de nieuwe UCI Mountain Bike World Cup kalender 2023. De top enduro mountainbikeprofs Jesse Melamed en Jack Moir zullen in het nieuwe raceseizoen op Duitse shipperfietsen rijden en Insta-shredder Korbi Engstler zal in 2023 spookfietsen rijden.

Style Minister Korbi Engstler met zijn Ghost Riot CF AM Full Party, hier bij zijn eerste testrit op Madeira.Foto: Ghost Bikes

Style Minister Korbi Engstler met zijn Ghost Riot CF AM Full Party, hier bij zijn eerste testrit op Madeira.

Korbi Engstler op Ghost Bikes

Na vier jaar op R Raymon Bikes stapt Insta shredder Korbinian Engstler in 2023 over naar Ghost Bikes. Op Madeira had de Allgäuer al de kans om zijn nieuwe werkinstrument, de nieuwe Ghost Riot CF AM Full Party, te testen. “Het was tijd voor iets nieuws en het merk en de fietsen passen perfect bij mij”, vertelde Korbi ons aan de telefoon. Leuk weetje: Korbi Engstler’s eerste mountainbike was een Ghost Cagua, die hij op 15-jarige leeftijd kocht van de lokale held en zijn idool Guido Tschugg voor 1400 euro.

Aanbevolen redactionele inhoud

Op dit punt vindt u een externe inhoud die het artikel aanvult. U kunt het met één klik weergeven en opnieuw verbergen.

Externe inhoud

Ik ga ermee akkoord dat externe inhoud aan mij wordt getoond. Dit maakt het mogelijk
persoonsgegevens kunnen worden doorgegeven aan platforms van derden. Lees meer in ons Privacybeleid.

Johannes Fischbach rijdt voor gas in 2023

De meest prominente MTB-downhillracer van Duitsland heeft ook zijn oude sponsor R Raymon verlaten. Fischi nam onlangs deel aan de UCI Downhill World Cup-wedstrijden met een buitenlands frame omdat zijn sponsor R Raymon geen downhill mountainbike in zijn programma had. Volgens onze informatie werd er aan een downhiller gesleuteld, maar blijkbaar zonder succes.

Johannes Fischbach start nu in 2023 als fabrieksrijder voor het merk Gasgas en wil zich bewijzen in de nieuw gecreëerde E-Enduro World Cup. Want de Spanjaarden van Gasgas hebben uitsluitend e-mountainbikes in het programma staan. De 34-jarige uit Oberpfalz zet zijn carrière voorlopig in de ijskast. Fischi kreeg vorig jaar een eerste indruk van de E-Enduro raceserie tijdens een gastoptreden in Finale Ligure. Naast zijn racecarrière wil Fischbach zijn fans blijven vermaken met zijn cult Youtube-filmpjes over zijn atleet-zijn. Fischi traint momenteel op Ibiza voor zijn E-Enduro racedebuut in 2023.

Ik ben nooit een grote Enduro Race-fan geweest, maar het E-formaat met technische hellingen is echt leuk. – Johannes Fischbach.

In 2023 rijdt Johannes Fischbach op de e-mountainbikes van Gasga in de E-Enduro World Cup.Foto: Gasgas

In 2023 rijdt Johannes Fischbach op de e-mountainbikes van Gasga in de E-Enduro World Cup.

Jesse Melamed naar Canyon

De enduro-ace en regerend Enduro World Series-winnaar uit Canada verlaat zijn oude sponsor Rocky Mountain. EWS-kampioen Melamed moet het verlies van EWS-kampioen Jack Moir van vorig jaar compenseren en een van de koplopers zijn voor Canyon in de UCI Enduro World Cup.

“Jesse heeft de afgelopen seizoenen ongelooflijk goed gepresteerd. Zijn aanpak en inbreng als het gaat om het vinden van nog meer snelheid op het circuit is al enorm waardevol geweest”, zegt racelegende en Canyon Team Manager Fabien Barel.

Volbloed racer Jesse Melamed met zijn nieuwe werkgereedschap.Foto: Sterling Lorence / Canyon

Volbloed racer Jesse Melamed met zijn nieuwe werkgereedschap.

Lees ook:   De nieuwe Rockshox Sid Luxe Ultimate schokdemper in de test

Jack Moir en Christian Textor op YT

Er gingen veel geruchten, nu is het officieel. De YT MOB valt in de Enduro World Series van 2023 aan met twee nieuwe celebrity racers. De Australiër Jack Moir verhuist van Canyon Bikes naar het Frankische postorderbedrijf YT. Aan de zijde van Jack Moir, de EWS overall winnaar van 2021, Duitslands snelste enduro racer Chrstart istian Textor. De EWS racer uit het Siegerland reed jarenlang op Bulls fietsen. Insiders vermoeden dat Texi met een moderne enduro, zoals de YT Capra, de doorbraak naar de EWS-top zou kunnen maken. De Textor kan voor het eerst bewijzen bij de eerste stop van de EWS in Tasmanië, Australië op 26 tot 26 maart 2023. We houden onze vingers gekruist.

“Ik vier wat YT heeft gebouwd. Ze zijn niet zoals andere merken en herinneren me eraan wat mountainbiken is… Goede tijden! Ze hebben een enduroprogramma ontwikkeld dat het team alle ondersteuning geeft die we nodig hebben vanuit elke denkbare hoek. We hebben zelfs de vrijheid om onze eigen componenten te kiezen, zodat we alle onderdelen kunnen gebruiken waarvan we denken dat ze ons potentieel maximaliseren.” – Jack Moir

A-Team: Christian Textor (links) en Jack Moir (rechts) doen lijnscout. Je start in 2023 voor de YT MOB in de EWS.Foto: YT Industries

A-Team: Christian Textor (links) en Jack Moir (rechts) doen lijnscout. Je start in 2023 voor de YT MOB in de EWS.

Kyle Strait rijdt vanaf 2023 voor Vitus Bikes

De Britse fietsenfabrikant Vitus betreedt de Amerikaanse markt en heeft inmiddels de Amerikaan Kyle Strait (35) ingehuurd. Kyle wordt beschouwd als een Red Bull Rampage-veteraan. Hij begon op 14-jarige leeftijd bij de eerste editie in 2001 op het freeride mountainbike-evenement in de woestijn van Utah. In 2004 en 2013 won Strait en boeide het publiek met zijn onverschrokken zelfmoordbewegingen zonder hand. Meest recent reed Strait voor Commencal. Of Kyle Strait in 2023 op de Rampage zal starten en zo ja, met welke motor, blijft de vraag. Vitus heeft momenteel geen downhill bike in zijn assortiment.

Lees ook:   Gereedschapstransport op de MTB: 3 slimme houders voor minitools & Co.
Aanbevolen redactionele inhoud

Op dit punt vindt u een externe inhoud die het artikel aanvult. U kunt het met één klik weergeven en opnieuw verbergen.

Externe inhoud

Ik ga ermee akkoord dat externe inhoud aan mij wordt getoond. Dit maakt het mogelijk
persoonsgegevens kunnen worden doorgegeven aan platforms van derden. Lees meer in ons Privacybeleid.

Sam Pilgrim 2023 op Canyon fietsen

De Engelsman Sam Pilgrim domineerde jarenlang de FMB World Tour – in 2013 pakte Pilgrim zelfs de eindzege en werd FMB-kampioen. Dat is lang geleden. Uiteindelijk stapte Pilgrim over naar Haibike: een zet die velen in de industrie verraste. Pilgrim verdween van het FMB-scherm en concentreerde zich vervolgens op zijn Youtube-kanaal. Hier vermaakte hij zijn fancommunity met vermakelijke video’s – ook op de e-mountainbike. In zijn video’s flipt Pilgrim met vrouwenfietsen, geeft hij rijtechniektips of verkent hij buitenlandse steden met de crossmotor. Op zijn video’s wordt miljoenen keren geklikt. Nu heeft de 32-jarige een contract getekend bij de verzender Canyon en zal hij nu zijn meer dan 1,8 miljoen YouTube-abonnees op Canyon-fietsen vermaken.

2023 op Canyon fietsen: Sam Pilgrim.Foto: Lewi Pilgrim

2023 op Canyon fietsen: Sam Pilgrim.

Chris Akrigg verlaat GT Bikes

Voor velen is de Britse alleskunner Chris Akrigg de meest complete mountainbiker ooit. Waarom? Chris kan zowat alles op zijn mountainbike – hoppen, stylen, snel. En dat op de trial bike, enduro MTB, gravelbike of e-bike. Chris Akrigg stapte in 2020 over naar het Amerikaanse merk GT na twaalf jaar op Mongoose Bikes. Onlangs kondigde Akrigg zijn vertrek aan op zijn Instagram-account. In zijn functie sloot hij een interne verandering binnen de Cycling Sports Group uit. We weten nog niet tot welk merk Chris zich aangetrokken voelt.

Aanbevolen redactionele inhoud

Op dit punt vindt u een externe inhoud die het artikel aanvult. U kunt het met één klik weergeven en opnieuw verbergen.

Externe inhoud

Ik ga ermee akkoord dat externe inhoud aan mij wordt getoond. Dit maakt het mogelijk
persoonsgegevens kunnen worden doorgegeven aan platforms van derden. Lees meer in ons Privacybeleid.

Source link