Cadeaus voor mountainbikers voor 30 – 100 euro: De top 3 van Peter Nilges

Dus je bent nog op zoek naar een leuk cadeau voor je dierbaren? Ben je geïnteresseerd in fietsen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Om niet zomaar iets aan te bevelen, zijn hier drie producten die weinig bling-bling effect hebben, maar hun bruikbaarheid met veel zelfvertrouwen hebben bewezen. Gordijn omhoog voor Peter’s top 3 kerstcadeaus:

Hoeveel valt er te zeggen over een spatbord, behalve dat het meestal zwart kan worden bevestigd en veel te vaak alleen maar winderig en gammel is? Het overhaaste oordeel SKS Mudrocker Voorzijde alleen naar de kleur toe. Het spatbord voor het voorwiel heeft verschillende montagemogelijkheden en kan zelfs op de drievoudige klem worden geschroefd op de meeste verende voorvorken op de markt. Het 30 Euro stuk past op de meeste huidige verende voorvorken van Fox, Rockshox, Öhlins en SR Suntour. En als de adapterplaat niet past, helpen klittenbandsluitingen voor een veilige en universele grip. Bovendien is het spatbord ontworpen om breed genoeg te zijn om dikke spijkerbanden tot vijf centimeter breed te bedekken. Met 155 gram weegt de Mudrocker zeer weinig en zorgt hij voor een helder zicht, zelfs in modderige omstandigheden, en beschermt hij de afdichtingen van de verende voorvork.

Er zijn veel bandenspanningscheckers op de markt en die werken meestal vrij goed. Tenminste, zolang je regelmatig de knoopcel van de luchtdrukmeter in de gaten houdt. Aangezien de meeste apparaten op de markt digitaal werken, is een zekere mate van onderhoud verplicht en is gevoeligheid voor kou onvermijdelijk. De barometrische manometer van Flaig is anders. Het deel, dat ongeveer 60 euro kost werkt analoog, wordt in Duitsland geproduceerd en levert exacte meetwaarden. Door de goed afleesbare schaalverdeling tot vier bar kan ook de gewenste bandenspanning uiterst nauwkeurig worden ingesteld. Natuurlijk is er ook een knop voor het afblazen van de druk geïntegreerd. Een ander positief aspect is dat de analoge manometer ook werkt met reservekleppen waar de gebruikelijke digitale testers niets laten zien. Een absoluut betrouwbaar onderdeel dat in geen enkele werkplaats mag ontbreken.

Lees ook:   Goedkope e-hardtails in de test 2023: Radon Jealous Hybrid 9.0 750 in de test

Wil je iets meer? Als het om remprestaties gaat, zullen de meeste motorrijders zeker met een volmondig ja antwoorden. Om wat meer vermogen uit de bestaande schijfremmen te persen, hebben de remexperts uit Freiburg de juiste tuningonderdelen in hun assortiment. De goedkoopste optie voor meer remkracht is zeker de Rembekrachtiging voor 29,90 euro per rem, die beschikbaar is voor veel gangbare remmodellen. Wil je nog een stapje verder gaan, dan kun je de nieuwe remblokken ook combineren met een set nieuwe remschijven. De HD-schijven (voor heavy-duty) kosten vanaf 39,90 euro, afhankelijk van de grootte, en zijn ook geschikt voor zware rijders en e-MTB’s. De iets lichtere UL-schijven (Ultralight) vanaf 59,90 euro per stuk zijn gericht op gramvossen en vertragen nog steeds eersteklas, met iets lagere stabiliteit. Alle Trickstuff remschijven zijn voorzien van het praktische “Dächle design” met afgeschuinde randen zonder scherpe randen, waardoor het gemakkelijker wordt om de schijven tussen de remblokken te rijgen.

Veel plezier met winkelen en geef het geschenk van vreugde!