Cadeaus voor mountainbikers voor 30 – 100 euro: De top 3 van Laurin Lehner

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar het item “kerstcadeautjes krijgen” staat pas vanaf eind november op mijn to-do-lijst en wordt dan elke week onafgemaakt overgezet naar de follow-up to-do-lijst. Maar met acht neefjes en nichtjes en veel broertjes en zusjes is het echt niet zo makkelijk. Door de gigantische taak doen we het nu anders in de familie en doneren we geld Iedereen denkt dat het goed is. Dit heeft twee voordelen: 1. op de een of andere manier is het correcter en 2. op die manier verzamel je geen spullen meer. De kinderen zijn hier natuurlijk van vrijgesteld en willen cadeaus blijven ontvangen. Het cadeauprobleem is dus niet helemaal van tafel. Hier is echter mijn motto: het is beter om elk jaar iets cools weg te geven in plaats van elk jaar wat rommel. Dus dit zijn mijn top 3 cadeaus voor mountainbikers:

Cadeau tot 100 euro: optrekstang

Naast optrekstangen hebben de houttrainingsexperts uit Zuid-Tirol ook ophangborden en andere spannende trainingsapparatuur in de aanbieding.Foto: kraxlboardNaast optrekstangen hebben de houttrainingsexperts uit Zuid-Tirol ook ophangborden en andere spannende trainingsapparatuur in de aanbieding.

Een Optrekbare stang elk huishouden nodig heeft. De verrijdbare voor het deurkozijn zijn best aardig, maar niet erg stijlvol. Als cadeau is daarom een exemplaar dat aan de muur wordt bevestigd geschikt. Nadeel: Je moet gaten in de muur boren. Maar als het eenmaal is gemonteerd, zijn er geen excuses meer. Bijzonder stijlvol is de Snake Optrekstang Optrekstang van het Zuid-Tiroolse familiebedrijf Kraxl-Board, dat bijvoorbeeld boven de deur kan worden bevestigd. Belangrijk: Er moet nog voldoende ruimte tot aan het plafond zijn, zodat je met je kin over de stang kunt komen bij het optrekken (correct ontwerp!) De optrekstang van Kraxel-Board is gemaakt van meerlaags beukenmultiplex, dat met de hand wordt geschuurd voor voldoende grip. Met dit cadeau stel je niemand teleur. Als je de ontvanger een extra traktatie wilt geven, monteer dan meteen de krachtstaaf.
Prijs: ca. 100 euro >> bijv. hier beschikbaar

Lees ook:   Fuse Omega Pocket Knee Pad: Lichtgewicht MTB Kniebeschermers Review

Messen werken altijd.Foto: wolfgangs.deMessen werken altijd.

Cadeau tot 60 euro: messen

Heb je het nodig? Waarschijnlijk niet. Is dat wat je wilt? Bepaald! Je bent er dus vrij zeker van dat je een hit zult scoren met dit cadeau. Ik denk dat messen net sokken zijn: je kunt er nooit genoeg van hebben. Er zijn mooie tegengif voor het bijgeloof dat het weggeven van een mes ongeluk kan brengen. Een Zakmes met 440C stalen mes en aluminium handvat helpt bij het snijden van kaas, het strippen van vis of het snijden van kleine takken.
Prijs: 34 euro >> bijv. hier beschikbaar.

Elke motorrijder heeft nodig: een inbusset.Foto: AllenElke motorrijder heeft nodig: een inbusset.

Cadeau tot 30 euro: Inbusgereedschap

Ieder van jullie kent die ene persoon die thuis met de minitool moppert en in de hiel van zijn hand knijpt als hij probeert het pedaal los te draaien, de hendels zijn te kort. Het is juist deze persoon die je zo’n origineel geeft Inbusbout Set – Dit maakt veel dingen zoveel gemakkelijker en gemakkelijker voor de portemonnee. Als de ontvanger al voldoende gereedschap heeft, is een extra gereedschapsset ook ideaal als boordgereedschap voor in de kofferbak. Hoe dan ook, het is een must-have!
Prijs: 20 euro >> bijv. hier beschikbaar

De man die met het idee kwam: Laurin Lehner

FREERIDE- en BIKE-redacteur Laurin Lehner raadt vouchers af.Foto: Dimitri LehnerFREERIDE- en BIKE-redacteur Laurin Lehner raadt vouchers af.

Wat was het laatste geschenk dat je vreugde bracht? Marshall Bluetooth-hoofdtelefoon.

Beste cadeau dat je ooit hebt gegeven? Waarschijnlijk mijn KTM LC4 aan mijn maatje Dennis (maar dan zonder TÜV).

Slechtste cadeau dat je ooit hebt gegeven? Een jurk die ik nooit meer heb gezien. Ik denk dat ik het niet leuk vond.

Welke geschenken werken helemaal niet? Boeken zijn gewaagd, kleding is problematisch. En vouchers zijn ook moeilijk. De meesten worden nooit verlost. Het maakt niet uit of het commercieel of zelfgemaakt is.

Je kunt nog 25 spannende cadeaus vinden voor freeride mountainbikers hier.