Cadeaus voor e-mountainbikers: Adrian Kaether: Mijn top 3 voor Kerstmis voor 30 – 100 euro

Gewoon een hobby? Voor velen is fietsen veel meer dan dat. Daarom is er een breed scala aan cadeau-opties voor Kerstmis. Adrian Kaether, redacteur bij EMTB, geeft aanbevelingen voor (e-)mountainbikers in de prijscategorieën 30, 50 en 100 euro.

De tijd voor Kerstmis is ideaal om te winkelen. Het vinden van het perfecte cadeau kan echter stressvol zijn. Het hoeft niet zo te zijn, tenminste als de ontvanger een fervent fietser is. Integendeel: omdat er genoeg goede cadeau-ideeën zijn en met de huidige aanbiedingen, kan het zelfs heel leuk zijn om door de mogelijkheden te bladeren. En we kunnen je geruststellen: fietsen is een dure hobby, maar een goed cadeau hoeft niet een geweldige verende voorvork of een set carbon wielen te zijn voor een bedrag van vier cijfers. Zelfs onder de 30 euro kun je praktische en tegelijkertijd mooie opties vinden. Hier zijn enkele persoonlijke aanbevelingen van EMTB-redacteur Adrian Kaether.

1. F100 Bio-Bike Cleaner voor € 19,90

De reiniger komt ook op plaatsen die met een borstel nauwelijks te bereiken zijn en lost ook het fijne laagje vuil op dat overblijft na een normale reiniging met water uit de tuinslang. Inmiddels zijn er ook reinigingsmiddelen verkrijgbaar in verschillende bijzonder milieuvriendelijke varianten. De Bio-Reiniger van F100 is een pionier op dit gebied. Het bestaat voornamelijk uit hernieuwbare grondstoffen, is zuurvrij en tast het materiaal niet aan, maar reinigt toch zeer effectief. Geen must na elke toertocht, maar wel leuk om te hebben als je je geliefde fiets weer echt wilt zien schitteren.

Dr. Wack F100 Bio Fietsreiniger: de feiten

  • Prijs: 19,99 Euro >> bijv. bij Rosebikes beschikbaar
  • Prijs per liter: 26,65 Euro
  • Beschikbare verpakkingen: 100 ml / 750 ml / 2 l
  • Materiaalcompatibiliteit: lichte aantasting van ijzer

>> Nog meer over reinigingsmiddelen en hoe u ze het beste kunt gebruiken: hier in onze uitgebreide beoordeling van 13 milieuvriendelijke vuilverwijderaars

De F100 Bio Cleaner van Dr. Wack reinigt goed, kost de aarde niet en is zeer milieuvriendelijk. Testoverwinning in BIKE 6/23.Foto: Georg GrieshaberDe F100 Bio Cleaner van Dr. Wack reinigt goed, kost de aarde niet en is zeer milieuvriendelijk. Testoverwinning in BIKE 6/23.

Bijna niets blinkt zo mooi als je eigen fiets als hij net schoongemaakt is. Reinigingsmiddelen helpen om zelfs het laatste fijne vuil op moeilijk bereikbare plaatsen te verwijderen. De F100 is bijzonder effectief en zelfs milieuvriendelijk. Een duidelijke tip voor iedereen die waarde hecht aan een brandschone fiets. Adrian Kaether, EMTB-redacteur

2. EMTB-abonnement voor € 46,90

De motor heeft een revolutie teweeggebracht in de mountainbike en de grenzen van wat mogelijk is naar een nieuwe dimensie verlegd. Daarom wijden we een heel bijzonder magazine aan onze passie voor e-mountainbiken: EMTB. Daar vind je de spannendste verslagen, reis- en servicetips over de E-MTB, daar testen we de nieuwste technologie en natuurlijk laten we ook de spannendste tochten zien, vooral voor fietsen met motoren. Elk nummer is meer dan 100 pagina’s lang, gedrukt in hoge kwaliteit en versierd met foto’s van de beste fietsfotografen. En natuurlijk kun je, als je wilt, EMTB ook digitaal uitlezen. Zes nummers zijn verkrijgbaar als abonnement voor een speciale prijs van 46,90 euro – het ideale leesmateriaal, niet alleen voor koude en lange winteravonden.

Lees ook:   Wintertip: Hoe bouw je zelf spijkerbanden!

>> De beste manier om het EMTB-abonnement gedrukt of digitaal te krijgen, is via onze online shop

EMTB is het perfecte boek voor e-mountainbikers. Zes gedrukte nummers van hoge kwaliteit zijn verkrijgbaar vanaf 46,90 euro als speciaal abonnement.Foto: Adrian KaetherEMTB is het perfecte boek voor e-mountainbikers. Zes hoogwaardige gedrukte edities zijn verkrijgbaar vanaf 46,90 euro in de voorverkoopParttime abonnement.

Steil is geweldig! Bij EMTB Magazine vieren we onze sport in al zijn facetten en gieten we ons enthousiasme elke twee maanden in een hoogwaardig print en digitaal magazine. Hoogwaardig gedrukt en geïllustreerd, kortom: het perfecte boek voor e-mountainbikers. – Adrian Kaether, EMTB-redacteur

3. Newmen lichtmetalen smeercranks voor €58

Het smeren van de ketting van een e-mountainbike is een van die onderhoudstaken die gewoon onnodig vervelend is. En helaas ook voor degenen die speciale wraak nemen als je ze altijd voor je neus uitstelt. Want de 85 Newtonmeter en tot 600 watt van de motor dragen bij aan de menselijke kracht en vermalen de dure en gevoelige kettingaandrijving in een mum van tijd tot onbruikbaarheid. Helaas moet je de zware fiets altijd omdraaien vanwege de vrijloop in de motor om de ketting schoon te maken en te smeren – let op! – of hang hem in de montagestandaard. Of u kunt de kettingaandrijving met de hand achteruit draaien op het kettingblad. Ook niet bepaald comfortabel.

Als oplossing nemen sommige mensen genoegen met een inbussleutel voor vastgeschroefde kettingbladen, of met speciaal smeergereedschap, dat elke keer opnieuw moet worden gemonteerd en gedemonteerd. Newmen is al een stap voor en heeft gewoon een kleine pin in een aluminium slinger geïntegreerd. Met een druk op de knop omzeil je eenvoudig de vrijloop op de e-bike en reinig en smeer je de ketting weer, zoals je die kent van een fiets zonder motor. Overigens is het gewicht van de crank zelf met 430 gram helemaal in orde, de prijs is met 58 euro heel redelijk. Helaas is dit voorlopig alleen beschikbaar voor Bosch, maar andere systemen zullen volgen.

Lees ook:   Gravelbikes in review: De Storck GRIX.2 Comp

Newmen Forge Crank Bosch Gen 4/5: de feiten

  • Materiaal: Aluminium
  • Lengte: 165 mm
  • Compatibel met Bosch Performance CX vanaf modeljaar 2020
  • Gewicht: 430 gram
  • Prijs: 58 Euro

Natuurlijk kun je je ketting op de E-MTB ook op andere manieren smeren. Met de e-bike crank van Newmen werkt hij echter eindelijk zonder vervelende hulpmiddelen en ook de prijs-prestatieverhouding voor de crank zelf is top. – Adrian Kaether, EMTB-redacteur

EMTB-redacteur Adrian Kaether.Foto: Georg GrieshaberEMTB-redacteur Adrian Kaether.