BIKE Women Trail Camp in Davos: Top voor trailvrouwen

Maar liefst 700 kilometer aan paden – je zou bijna kunnen zeggen dat Davos zoiets is als de mountainbikehoofdstad van de Alpen. Het is hoog tijd dat we hier een BIKE Women Trail Camp organiseren. De alpenpaden slenteren langs bergruggen, wurmen zich spectaculair door kloven of buigen door alpenweiden – vele, vele kilometers lang. Een paar jaar geleden vestigden motorrijders met de fiets zelfs een record op dieptemeters: 10.000 meter diepte op één dag. Dit wordt natuurlijk mogelijk gemaakt door de kabelbanen, die in alle richtingen bergop helpen, maar ook door het gigantische padennetwerk zelf. Het houdt gewoon niet op. Wat dat betreft zullen we in de vier dagen van het kamp maar een fractie hiervan meemaken. Maar de kampgidsen zorgen ervoor dat het zeker de crème de la crème van deze trailtours wordt.

Het Bike Women Camp Davos Klosters vindt plaats van 31 augustus tot en met 3 september 2023. Het middelpunt van ons kamp zal het 4-sterrenhotel Ameron in Davos zijn. Hier zetten ook de exposanten hun tenten op, hier worden we ondergebracht en van hieruit beginnen we ook aan de rondleidingen. ’s Avonds wacht u de eigen yogaruimte van het hotel, een ruime wellnessruimte of de ligstoel van een speciaal voor ons geboekte fysiotherapeut. Dus daarna gaan we zo ontspannen mogelijk naar het terras, waar je al gedekt bent voor het avondeten.

Naast de fietstochten staan er nog andere hoogtepunten op het dagprogramma: In workshops laten professionals de deelnemers zien hoe ze hun fiets optimaal kunnen afstemmen op hun lichaamsmaten. Fietsuitrusting wordt uitgedeeld om te testen en als u wilt, kunt u een reparatiecursus voor de fiets boeken bij de exposanten.

Lees ook:   ION K-Sleeve AMP Knee Pads: Lichtgewicht MTB Kniebeschermers Review

Rijtechniek/vraag: Aan het begin van het kamp zijn de tourgroepen verdeeld in verschillende rijtechniekniveaus en gaan ze met de gidsen mee op overeenkomstig gemakkelijke tot matige trailrondes (korte passages tot een maximum van S2 zijn mogelijk, maar kunnen gemakkelijk worden geduwd). Onderweg wordt de rijtechniek van de deelnemers verfijnd op belangrijke punten zoals krappe bochten, rotsachtige passages of steilere afdalingen. De kabelbanen vanuit Davos Klosters helpen om de lange beklimmingen naar de hoge Alpen te overbruggen. De paden in deze regio slingeren echter niet alleen bergafwaarts, maar klimmen ook een paar meter tussendoor omhoog. Een medium conditie is dus zeker noodzakelijk voor deze trap- en duwpassages.

Sina Frei, vice-olympisch kampioene in cross country, is ambassadeur van Davos Klosters en wil ondanks het huidige wereldbekerseizoen de kans niet voorbij laten gaan om een avondje langs te komen in het kamp. Tijdens een gezamenlijke maaltijd beantwoordt ze alle vragen en geeft ze tips over haar favoriete Davos-routes.

Afspraak: van 31 augustus tot 3 september 2023

Hier zijn’s wMeer informatie, carpoolen en inschrijven.

Source link