BIKE Festival: Stoll, Last, Bike Ahead – lichtgewicht fietsen “Made in Germany”

Wie denkt dat de huidige mountainbikes aan obesitas lijden, krijgt op het BIKE Festival in Riva ongelijk – tenminste als het pad naar de stands van Stoll, Last en Bike Ahead leidt. Het maakt niet uit of het een all-mountain is die 11,8 kilo weegt of een hardtail die maar half zoveel weegt. Dit zijn de lichtste fietsen van het festival.

Aan innovaties geen gebrek op Europa’s grootste outdoor beurs. Op het BIKE Festival in Riva presenteren de fabrikanten al hun nieuwe highlight producten. Jarenlang hebben veranderingen in uitrusting en prestaties bergafwaarts geleid tot een toename van het fietsgewicht. Ook in Riva zijn veel “Brummer” te zien. Aan de andere kant zijn de beursfietsen van Stoll en Last verfrissend licht. Last presenteerde onder meer de nieuwe Cinto All Mountain met een goede twaalf kilo rijklaar en Stoll had met nog geen zes kilo zelfs de lichtste hardtail in het Expo-gebied aan het Gardameer in zijn bagage. Beide bedrijven vertrouwen op de knowhow van carbonspecialist Bike Ahead en laten hun frames in Würzburg produceren.

>> Meer spannende indrukken en ontdekkingen FSA BIKE Festival Garda Trentino vind je in ons liveblog

De Last Cinto weegt slechts 11,8 kilogram ondanks 150 millimeter veerweg. Daarmee is het een van de lichtste all-mountain bikes op de markt.Foto: Jan Timmermann

De Last Cinto weegt slechts 11,8 kilogram ondanks 150 millimeter veerweg. Daarmee is het een van de lichtste all-mountain bikes op de markt.

Last Cinto – All Mountain met 11,8 kilo

Voor gewichtsbewuste all-mountain bikers biedt Last nu ook de 150 millimeter Cinto aan met een lichte “featherweight layup”. Ten opzichte van de “Heaviduty Layup” biedt deze een gewichtsbesparing van ongeveer 300 gram, maar doet het zonder het opbergvak in de onderbuis. Met Trickstuff Piccola HD-remmen en de nieuwe Sram Transmission XX SL weegt de showfiets op het BIKE Festival Riva een slanke 11,8 kilogram zonder pedalen – een absolute droomwaarde voor een all-mountain in deze ophangingsreisklasse.

Lees ook:   mountainbike routes groningen
Doordat Last de Cinto nu ook in een vederlichte lay-up aanbiedt, zijn echt lichte body's mogelijk.Foto: Jan Timmermann

Doordat Last de Cinto nu ook in een vederlichte lay-up aanbiedt, zijn echt lichte body’s mogelijk.

Last heeft ook de details van hun fietsen gefinetuned. De geoptimaliseerde achterste driehoek is smaller en heeft nu gelamineerde kabelgeleiding om de kabelgeleiding te vereenvoudigen. De inzetstukken met schroefdraad van de rembevestiging zijn nu ook gelamineerd. Daarnaast installeert Last een verbeterde achtervorkbeveiliging op de nieuwe cinto.

De verbeterde achtervorkbescherming is een van de geoptimaliseerde details op de Last Cinto.Foto: Jan Timmermann

De verbeterde achtervorkbescherming is een van de geoptimaliseerde details op de Last Cinto.

Alleen de Celos is nog makkelijker dan met de Cinto onder belasting. Met 120 millimeter veerweg behoort de Celos tot de trendy Down Country-categorie. De beursfiets met Bike Ahead biturbowielen weegt een vederlichte 11,22 kilogram inclusief pedalen. Zonder dempers beginnen de prijzen voor de kozijnen bij 4399 euro. Complete fietsen zijn verkrijgbaar vanaf 6989 euro.

De Down-Country Bike Last Celos schittert met topwaarden op de weegschaal dankzij een lichte 11,2 kilo inclusief pedalen.Foto: Jan Timmermann

De Down-Country Bike Last Celos schittert met topwaarden op de weegschaal dankzij een lichte 11,2 kilo inclusief pedalen.

De weegschaal bewijst: lichte en downhill fietsen zijn mogelijk.Foto: Jan Timmermann

De weegschaal bewijst: lichte en downhill fietsen zijn mogelijk.

Stoll R1 – Hardtail met 5,9 kilo

Stoll staat bekend om lichtgewicht fietsen en gaat tot het uiterste met de nieuw gelanceerde “Pushing The Limits” -serie. Met slechts 5,9 kilo weegt de Stoll R1 de weegschaal zeer delicaat. Natuurlijk is dit een zwaar getunede showfiets, maar geen onberijdbaar concept – integendeel! Indien gewenst kunnen klanten de fiets bij Stoll op precies dezelfde manier bestellen als bijAmit bijvoorbeeld om punten te scoren in de volgende bergtijdrit. Volgens Stoll zijn de banden het grootste prestatiecompromis, omdat de dunwandige Schwalbe-rubbers vrijwel zonder lekbescherming komen.

Lees ook:   Liv Lurra: Nieuwe trail hardtail voor vrouwelijke mountainbikers
Op het BIKE Festival Garda Trentino laat Stoll zien wat er allemaal mogelijk is op het gebied van lichtgewicht constructie.Foto: Jan Timmermann

Op het BIKE Festival Garda Trentino laat Stoll zien wat er allemaal mogelijk is op het gebied van lichtgewicht constructie.

Naast de extra lichte carbon lay-up zijn een fijne selectie van lichtgewicht componenten en speciale oplossingen verantwoordelijk voor het droomgewicht van minder dan zes kilo. In plaats van de aluminium as van de Rockshox Sid-vork wordt bijvoorbeeld een model van carbon geperst. Een Sram Red AXS racefiets schakelt op een rotorcassette en de crank wordt geleverd door lichtgewicht bouwspecialist THM met de Clavicula XC. Een carbon cockpit uit één stuk van de Gemini en een koolstofvezel unit van het zadel en de paal van Gelu besparen nog meer grammen. De Pi-Rope wielset met textielspaken en carbon velgen van Bike Ahead is bijzonder licht.

Een Sram Read AXS racefiets achterderailleur en een rotorcassette behoren tot de compromissen van het lichtgewicht bouwproject.Foto: Jan Timmermann

Een Sram Read AXS racefiets achterderailleur en een rotorcassette behoren tot de compromissen van het lichtgewicht bouwproject.

Stoll T2.2 SL – 94,9 procent Made In Europe

Zoals we konden laten zien met ons BIKE Project: Europa, is het niet zo eenvoudig om een mountainbike alleen te bouwen van onderdelen die in Europa zijn geproduceerd. Dit roept de vraag op: hoe moet de mate van “Made in Europe” worden gemeten? Een gevestigde methode is om bij te houden hoeveel waardecreatie er in Europa heeft plaatsgevonden. Stoll heeft kosten noch moeite gespaard voor het BIKE Festival Riva en presenteert de T2.2 SL in een carrosserie met 94,9 procent Europese toegevoegde waarde als onderdeel van zijn Pushing The Limits-serie.

Met de T2.2 SL nadert Stoll de 100 procent toegevoegde waarde vanuit Europa.Foto: Jan Timmermann

Met de T2.2 SL nadert Stoll de 100 procent toegevoegde waarde vanuit Europa.

Lees ook:   trail mountainbike

Deze droomwaarde wordt bereikt door onderdelen van Bike Ahead uit Duitsland, zoals velgen en stuur. Het Stoll T2.2 SL carbon frame is ook gelamineerd in Würzburg. Daarnaast zijn er Duitse Trickstuff remmen, Duitse grips van Ergon, een Duitse vario ondersteuning van Vecnum en naven van Erase uit Duitsland. Het chassis en de crank worden ook in Duitsland geproduceerd, meer bepaald bij Intend in Freiburg. De Hutchinson banden komen uit Frankrijk en het Selle Italia zadel uit Italië. In Polen worden de cassette, het kettingblad, de achterderailleurkooi en de katrollen geproduceerd door Garbaruk. De Funk-Shifter wordt geleverd door Zirbel uit Zwitserland.

Met de Pushing The Limits-serie wil Stoll laten zien wat er allemaal mogelijk is met hun fietsen en presenteert onder het label extreme showbikes, die ook op deze manier worden verkocht.Foto: Jan Timmermann

Met de Pushing The Limits-serie wil Stoll laten zien wat er allemaal mogelijk is met hun fietsen en presenteert onder het label extreme showbikes, die ook op deze manier worden verkocht.

De overige onderdelen uit Azië zijn vooral te danken aan de Sram AXS achterderailleur, enkele kleine elektronische onderdelen en de buizen van de Intended ophangingselementen. Toch komt de Stoll T2.2 extreem dicht in de buurt van de Europese fiets en laat Stoll op het BIKE Festival in Riva zien welke waarden behaald kunnen worden qua gewicht en “Made in Europe”.

Source link