BIKE Festival Riva 2023: E-MTB Challenge, Lake Bash Gravelride – dat was dag 3

Wat heerlijk! De weersvoorspelling beloofde buien en koelere temperaturen voor de derde dag van ons BIKE Festival – maar: een paar druppels en veel zon werden geserveerd aan de deelnemers van de ritten. In de ochtend begonnen de rijders voor de Bosch E-MTB Challenge met veel motivatie, humor en hopelijk ook veel vaardigheden voor de moeilijke passages, die zonder fouten moesten worden doorgereden. Steil, geblokkeerd, losse grond. Een E-MTB-rijder moet dit allemaal onder de knie krijgen als hij uiteindelijk op het podium wil staan.

Dit jaar was er voor het eerst ook een gravelbike op het BIKE Festival in Riva: de Specialized Lake Bash. In plaats van een massastart kon iedereen in een tijdvenster gaan rollen. Het wattvermogen op het pedaal was dan belangrijk voor de segmenten met tijdregistratie die op de baan gemasterd moesten worden. Tussendoor was er ook nog tijd voor een typische gravelmeeting op het Food Station met een ontspannen babbel.

Op de BIKE Academy op zondag konden geïnteresseerden veel leren over de fijne kneepjes van een fietsrit, het remsysteem of waar je rekening mee moet houden met tubeless banden. Sommige van onze sprekers waren lang na de sessie in gesprek met sommigen van hen.

Het einde van de dag werd gemaakt door de Apetrap – cover rock op zijn best. In de zonsondergang aan het meer werden de grootste rockhits uitgepakt en met zoveel druk gespeeld dat de avond – zoals altijd – veel te snel voorbij ging.

Source link

Lees ook:   klikpedalen mountainbike