BH Expert 4.5 review – sportief bergop: instap hardtails 2023

BH produceert al meer dan 100 jaar fietsen. Met de Expert 4.5 leveren de Spanjaarden niet alleen de goedkoopste hardtail in het testveld, maar ook eentje met klassieke racedeugden. De stuurpen is lang, de veerweg is sportief en de stuurhoek is steil. Ook de smalle velgen met een binnenbreedte van 19 millimeter en de tam geprofileerde Maxxis-banden willen snel bergop gereden worden in plaats van met plezier bergaf. Velgen van minder dan 25 millimeter breed ondersteunen de banden zeer slecht bij lage druk. De rijervaring wordt sponsachtig.

Gemeten naar de prijs moet je een paar compromissen accepteren in de functies van de BH Expert 4.5. Je zult geen steekas vinden op de Rockshox Judy verende voorvork, die in de test kwam met een defecte rebound demping. Aan de andere kant biedt de 12-versnellingspook nog steeds 500 procent bandbreedte en blijft het frame van deze instap-hardtail als een van de weinigen in ons testveld onder de grens van twee kilo. Door de gemakkelijk te accelereren wielen en het goede totaalgewicht is de voortstuwing indrukwekkend.

*Het BIKE-oordeel weerspiegelt de laboratoriummetingen en de subjectieve indruk van de testrijders. Het BIKE-oordeel is prijsonafhankelijk. BIKE ratings: geweldig (250-205 punten), zeer goed (204,75-170 punten), goed (169,75-140 punten), bevredigend (139,75-100 punten), met zwakke punten, onbevredigend.

Source link

Lees ook:   Gravelbike Wilier Adlar: Bijna een bikepacking MTB?