Alle mountainbikes tot 5000 euro: Radon Slide Trail 10.0 HD in de test

Net als bij Focus en Scott is het hoofdframe van de Radon Slide Trail gemaakt van lichtgewicht carbon, terwijl de achterste driehoek is gemaakt van goedkoper aluminium. Radon haalt het niet onder de grens van drie kilo. De framestijfheid is ook het laagst in deze vergelijking.

Hiervoor stelt de in Bonn gevestigde verlader het beste uitrustingspakket samen. Vooral het Fox Factory-chassis en de Newmen-wielen van carbon vallen op. Een Float-X demper werkt achterin. De balhoofdbuis wordt aangedreven door een Fox 36 verende voorvork met een multi-instelbare Grip2 cartridge. Voor het circuit wordt een vlekkeloze Sram X01 groepset gebruikt. De Radon Slide Trail wordt afgeremd met Magura MT7 remmen in combinatie met 203 rotors aan de voor- en achterzijde. Met deze ingrediënten komt de weegschaal zonder pedalen uit op 14,5 kilo. Dit plaatst de Radon MTB in het middenveld van de vergelijking. Qua wielgewicht krijgt de kandidaat veruit de beste waarde. Dit motiveert je niet alleen bergopwaarts, maar moedigt je ook aan om te tricken en actief bergafwaarts te rijden.

Door de vlakste zithoek (74,7 graden) is Radon gemakkelijk van achteren te trappen. Dit vermindert de druk op het voorwiel in technische hellingen en maakt de controle moeilijker. Daarom raden we aan om het zadel een beetje naar voren te duwen. De achterkant werkt zeer gevoelig, zelfs onder kettinglift en genereert veel tractie. Het is echter een van de meest gevoelige voor schommelen in de test. De zitpositie is compact en comfortabel door het korte bereik. Koopjesjagers opgelet: Momenteel wordt de Radon Slide Trail 10.0 HD uit het seizoen 2022 op de website van de fabrikant ingeruild voor een miezerige 3999 euro in plaats van de reguliere 4599 euro (vanaf 14.07.2023).

Lees ook:   Gee Atherton's stormrit in de Dolomieten: Op het scherp van de snede

¹Het BIKE-oordeel weerspiegelt de laboratoriummetingen (BIKE-laboratoriummeting) en de subjectieve indruk van de testrijders. Het BIKE-oordeel is prijsonafhankelijk. BIKE ratings: super (250-205 punten), zeer goed (204,75-180 punten), goed (179,75-155 punten), bevredigend (154,75-130 punten), met zwakke punten (129,75-105 punten), onvoldoende (104,75-0 punten).

²Prijs kan plus kosten voor verpakking, verzending en coördinatie.