YT Jeffsy: Met de 27-inch Primus is het trio compleet

Dit gevoel wordt nu ook overgebracht door YT’s nieuwste fiets, de Jeffsy Primus 27. Met zijn 27,5-inch wielen is hij specifiek gericht op nakomelingen of kleine volwassenen met een hoogte van 145 cm tot 160 cm. In tegenstelling tot zijn broers en zussen Jeffsy Primus 24 en Jeffsy Primus 26 is hij met een gewicht van 15,3 kilo ook de zwaarste van de drie fietsen. Met een veerweg van 150 millimeter kan hij zowel in het park als op de berg worden gebruikt, typische all-mountain bike. Volgens YT zijn de fietsen ontwikkeld met de voorkeuren en rijeigenschappen van kleinere rijders en is er veel nadruk gelegd op prestaties.

Dit wordt verzekerd door de juiste combinatie van voorvork, veer en schokdemper – bij de YT Jeffsy Primus 27 is dit een Rockshox Lyrik Base voorvork met een Debonair+ luchtveer en als schokdemper een Deluxe Select van Rockshox met Custom Tune – namelijk een gereduceerd volume. Dezelfde cockpit die al op de Primus 26 was ge├»nstalleerd, een E-13 cockpit met ODI-handgrepen, is verantwoordelijk voor de handling. Met Sram SX Eagle 12-speed aandrijflijn en 165 mm cranks gaat hij met veel vermogen vooruit. De Primus 27 Sram G2 R wordt tegengehouden door remmen met 200 mm schijven voor en achter.

Of het nu bergop of bergaf is, zelfs de jonge rijders krijgen de juiste grip met Maxxi’s DHF & DHR II-banden. De banden zijn gemonteerd op de klassieke Sunringle Duroc 35 – nu op 27,5 inch met een breedte van 35 mm. De 125 mm YT Postman Dropper zorgt voor meer bewegingsvrijheid in de afdaling. De prijs van de nieuwe YT Primus 27 is 2399 euro.

Lees ook:   Hoe voorwiel mountainbike demonteren