YT Industries Capra Uncaged 12: Nieuwe koolstof volledig uit YT gepresenteerd

De nieuwste lancering van YT Industries is de Capra Uncaged 12. De fiets is geen nieuwe ontwikkeling, maar een uitrustingsvariant voor de Europese markt, waarin een elektronisch chassis en de nieuwe XO Eagle versnellingsbak van SRAM zijn gemonteerd. De carbon mountainbike is uitgerust met Rockshox Flight Attendant technologie voor achtervering. De Capra Uncaged 12 rijdt op Crankbrothers Synthesis Enduro 7 carbon wielen.

Het frame is gemaakt van Ultra Modulus koolstofvezels en zou een nog betere sterkte-gewichtsverhouding hebben dan de High Modulus koolstofvezels van de vorige modellen (>>BIKE vergelijking met het vorige model). De Capra Uncaged 12 zou 15,2 kg wegen in maat S (zonder banden, fles en pedalen).

Een maatspecifieke achtervorklengte zou ook de balans van het chassis verbeteren. Voor de maten S-L moet dit 438mm zijn, voor de maten XL-XXL 443mm.

Voor enduro-gebruik bevinden gereedschapssteunen zich onder de bovenbuis van het frame. Een flessenhouder op het frame inclusief een waterfles maakt de leveringsomvang compleet.

De Rockshox Flight Attendant Technologie is ontworpen om de voor- en achterwielophanging automatisch aan te passen aan de meest efficiënte compressiemodus voor de betreffende situatie. Aan de voorkant zit de 170mm RockShox ZEB Ultimate Flight Attendant.

De Super Deluxe Flight Attendant schokdemper is voorzien van RCT3 elektronische demping. Deze communiceert met de vorkdemping en de pedaalsensor, die op de crank is gemonteerd.

De nieuwe X0 Eagle elektronische transmissie van SRAM is ontworpen om soepel schakelen mogelijk te maken, zelfs onder belasting. De full-mount versnellingspook achter heeft een modulair ontwerp en kan volledig worden omgebouwd. De platte ketting en coatings zijn ontworpen om de levensduur van de aandrijflijn te verlengen. Een op de krukas gemonteerde Quarq-vermogensmeter is gemonteerd in de XO aluminium crank. De naven van Crankbrothers zijn verbonden met speciale Synthesis Carbon velgen aan de voor- en achterzijde, die voor een betere controle en stabiliteit moeten zorgen. De bandencombinatie van Maxxis Assegai MaxxGrip en DHR II Double Down zou onder alle omstandigheden moeten werken.

Lees ook:   trek mountainbike dames

De YT Industries Capra Uncaged 12 is verkrijgbaar in Space Blue voor 5999 euro.