Werk En Reizen: Op vakantie als wandelaar in het bikepark?!

Er bestaat niet zoiets als het beste moment voor werk en reizen – je moet het gewoon doen! Anders zit je 10 jaar later in de baan en denk je: Oh, ik had het toen wel gedaan..! De mogelijkheden zijn net zo divers als de vakantieregio’s zelf. Maar hoe vind ik een bedrijf dat fans van werk en reizen in dienst heeft? Wat zijn eerlijke voorwaarden? Hoe vind ik accommodatie? Veel mensen stellen zichzelf deze vraag en gooien het plan na een paar doelloze pogingen overboord.

De in Koblenz gevestigde start-up Worcay wil iedereen boven de 18 jaar helpen en neemt de hele organisatie over. Dit seizoen reisden de deelnemers naar Griekenland, Nederland, Italië en Oostenrijk. In de Bike Republic Sölden hebben ze de paden bewandeld, zich vermaakt in het bikepark en de vakantieregio Tirol half als bewoners/professionals half als toeristen ervaren. Maar niet alleen ongewone banen zoals parcoursbouwers, maar ook klassieke banen in hotels of hutten zijn mogelijk bij Worcay.

Zo kan werk eruit zien: Work And Travel maakt het mogelijkFoto: Worcay GmbHZo kan werk eruit zien: Work And Travel maakt het mogelijk

Worcay: Work And Travel sluit aan bij de gemeenschapszin van Gen Z

Matthias Will is de oprichter achter het werk- en reisportaal Worcay. Hij had niet het idee voor zijn start-up, zeg maar, maar een Allgäuer skigebied midden in de Corona-personeelscrisis in 2021. Er waren dringend mensen nodig aan de kassa om Covid-tests uit te voeren, zodat skiërs volgens 3G de op konden. Matthias, die altijd een goede netwerker is geweest, regelde studenten voor het skigebied – in ruil daarvoor kregen ze accommodatie in de omgeving en een skipas. Daar gaan we: Werk en Reizen. De volgende zomer ging Worcay officieel online.

Lees ook:   fuji mountainbike

Matthias Will, oprichter van WorcayFoto: Worcay GmbHMatthias Will, oprichter van Worcay

“Met Worcay richten we ons op twee markten: hotels en vrijetijdsaanbieders die op zoek zijn naar personeel, en mensen die met hen meegaan naar dure vakantieregio’s die ze zich anders niet zouden kunnen veroorloven”, legt Matthias Will uit. “Het idee van Gen Z dat werk een middel is om een doel te bereiken”, zegt Matthias, “speelt hier een grote rol. Je kunt dingen uitproberen, mensen leren kennen, je kunt reizen, maar tegelijkertijd verdien je er geld mee.” In feite is alles gratis voor de deelnemers – Matthias spreekt van “de Worcays”. Zijn bedrijf verdient geld aan de bemiddeling aan de bedrijven.

Mensen en vakantieregio's leren kennen en tegelijkertijd iets verdienen - Worcay wil dit mogelijk maken.Foto: Worcay GmbHMensen en vakantieregio’s leren kennen en tegelijkertijd iets verdienen – Worcay wil dit mogelijk maken.

Worcay vat zijn bedrijfsidee samen met de zin:

Personeelstekort ontmoet reislust. (Personeelstekorten ontmoeten reislust)

Een applicatie die dat niet wil zijn

  • Dus je wilt een Trailshaper bij ons worden – waarom?
  • Wat zijn je sterke en zwakke punten?
  • Waar zie je jezelf over 10 jaar?

Dergelijke vragenlijsten, zoals ze nog steeds worden uitgespeeld in echte sollicitatiegesprekken, bestaan niet bij Worcay. Geïnteresseerden melden zich aan via de website, kiezen tussen bergen, waterstad of “Never mind, just get out”, benoemen de periode waarin ze willen werken en reizen, en mogelijke activiteiten die ze willen doen. Daarna neemt iemand van Worcay contact op voor een echt gesprek, maar het verloopt tijdig via een videogesprek.

Screenshot van de website worcay.comFoto: Screenshot/BIKE RedaktionScreenshot van de website worcay.com

Werk en reis en fiets!Foto: Worcay GmbHWerk en reis en fiets!

Fietsdealers, fietsgidsen, meer bikeparks

De samenwerking met Bike Republic Sölden is nog maar het begin. Matthias is zelf een gepassioneerd mountainbiker. Daarom is Worcay van plan om volgend jaar door te gaan, vooral in de fietssector.e regio’s en bedrijven. Meer bikeparks, ook in Scandinavië, meer fietsgidsen en ook om fietsdealers en werkplaatsen in aantrekkelijke regio’s te ondersteunen voor het hoogseizoen – of andersom: om de droom van jongeren te vervullen om met Work And Travel in een toffe fietsenwinkel direct aan het bikepark te kunnen werken. Anders zul je op je 35ste geïrriteerd zijn dat je het niet hebt gedaan …