Rose Backroad Plus: Aluminium gravelbike met (verborgen) motor

Na de carbon versie van de Backroad gravelbike en de Reveal marathonfiets krijgt nu ook de Backroad met een aluminium frame een e-bike motor. De Backroad AL Plus richt zich op een brede doelgroep, waaronder bikepackers, forenzen en nieuwkomers, en heeft een aantrekkelijk prijskaartje. Net als bij de niet-gemotoriseerde gravelbike van Rose zit je bij de Plus-versie relatief rechtop in het zadel. Talrijke montageogen voor tassen en spatborden en een maximale bandenspeling van 47 millimeter maken dit mogelijk Rose Backroad AL Plus tot een robuuste metgezel voor de weg naar kantoor of meerdaagse off-road avonturen – op voorwaarde dat u een oplaadoptie kunt vinden.

De maximale actieradius van 100 kilometer kan echter wat krap zijn voor bikepackingspecialisten. De Mahle X35-motor op de achternaaf biedt ondersteuning in drie fasen, die tijdens het rijden kunnen worden geselecteerd via een drukknop op de bovenbuis en geïndividualiseerd via een app. Het maximale koppel is 40 Newtonmeter. Ter vergelijking: de X20 van Mahle op de Mondraker Dusty levert tot 55 Newtonmeter met een nog groter bereik, aldus de fabrikant. Met een optioneel verkrijgbare range extender kan de Rose Backroad Plus tot 170 kilometer rijden, maar dit gaat ten koste van het gewicht: Volgens Rose weegt de nieuwe e-gravelbike in maat M ongeveer 13,4 kilogram, met een extra accu op de zadelbuis komt er bijna 2,3 kilogram bij.

De Rose Backroad AL Plus is verkrijgbaar in twee uitrustingsniveaus en vijf framematen: ofwel met de nieuwe Sram Apex XPLR (1×12) voor 3399 Euro of met Shimano’s GRX (1×11) voor 3499 euro. Beide versies zijn identiek op de tandwielen na en worden geleverd met stevige aluminium wielen van Rose, grove WTB-banden en een aluminium grindstuur van Ritchey.

Lees ook:   Lemmo One E+: De chique on-off e-bike voor het woon-werkverkeer in de stad en stijlbewust woon-werkverkeer