Trek Trail Advocacy Program: geldinjectie voor meer legale paden

Om ervoor te zorgen dat er meer legale MTB-routes in de wereld en ook in Duitsland zouden zijn, hebben de grote fietsfabrikanten ingegrepen en dergelijke mountainbikeprojecten met meer of minder geld ondersteund. Spezialized, Santa Cruz en Rose zijn er maar een paar van, maar ook het veel kleinere, Frankische bedrijf YT Industries heeft meegedaan. Sinds eind 2020 kent de Amerikaanse fietsfabrikant Trek financiering toe voor de implementatie van legale MTB-routes door middel van vrijwillige inzet. Nu begint een nieuwe ronde van aanvragen – en opnieuw worden clubs en andere initiatieven uit Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland opgeroepen om vóór 15 juni 2023 een aanvraag in te dienen om een deel van de financieringstaart voor nieuwe routes te krijgen.

Volgens Trek moet het geadverteerde trailproject een lege plek op de routekaart kunnen wissen. Met andere woorden, een bestemming of regio juridisch ontwikkelen of uitbreiden op het gebied van mountainbiken. Een ander aspect is een vrijwilligersachtergrond. Je kunt je alleen inschrijven als lokale vereniging of als initiatief. Ook moet je voldoende vrijwilligers aan de start hebben voor de trailbuilding zelf. Last but not least is het belangrijk dat het project enige kans van slagen heeft. Idealiter zou de gemeente of het districtskantoor de vergunning al moeten hebben ondertekend. Op deze manier kan Trek ervoor zorgen dat de steun loont.

Naast financiële steun van Trek hebben trailbouwers in het verleden ook tools ontvangen via het Trail Advocacy Program en werden ze onlangs uitgenodigd voor een webinar met de trailbuilding- en toerismeprofessionals van Allegra Tourism. Deze webinar content zal ook beschikbaar worden gesteld aan de nieuwe clubs uit de aanvraagronde van dit jaar.

Lees ook:   Dit helpt tegen stinkende sportkleding: bevindingen uit laboratoriumtests

Sinds 2021 zijn in totaal 11 trailprojecten ondersteund door het Trek Trail Advocacy Program. Hiervan waren 8 Duitse en 4 Zwitserse projecten. Een van de eerste realisaties was een proefgebouw in Saarbrücken. Als gevolg hiervan heeft de stad momenteel het op een na grootste netwerk van legale paden. De andere projecten zijn verspreid over Duitsland: bijvoorbeeld Aschau, Bielefeld of Beromünster.

Source link