Together &; Outside PullMe: Sleeptouw voor kinderen en volwassenen

Together &; Outside PullMe in een oogopslag

  • Gewicht 173 gr
  • Toonhoogte 2,5 m
  • Trekvermogen 150 kg (bijrijder met fiets/e-bike en bagage)
  • Vergadering door klem op zadelpen (30,9 / 31,6 mm)
  • Kleuren Antraciet / Corn Yellow / Lichtblauw / Lichtgevend Groen
  • Prijs: 69,90 Euro

“Papa, trek!” roepen de kinderen van achteren zodra het pad ook maar een beetje uit het horizontale vlak omhoog komt. Natuurlijk zijn er spannendere dingen dan een berg op trappen. Maar als je naar beneden wilt, moet je eerst omhoog. Met een sleeptouw kunt u de luie nakomelingen ondersteunen en hun zenuwen sparen – vooral als het sleepsysteem net zo slim is ontworpen als de PullMe uit de Allgäu.

Nieuwe, praktische sleepkabel van de Allgäu.Foto: Stefan FreyNieuwe, praktische sleepkabel van de Allgäu.

Topprioriteit: beter dan andere systemen

Thomas Merkel sleutelt al drie jaar aan zijn sleeptouw. De aanleiding voor een eigen ontwerp was de onvrede over de systemen die op de markt verkrijgbaar zijn. In één geval stoorde de ontwerper zich aan de omslachtige bevestiging met kabelbinders. In een andere, de montagepositie op het zadelframe. Vooral bij telescopische steunen met lange slag worden hier hoge hefboomkrachten gegenereerd, die op de lange termijn niet goed zijn voor de gevoelige componenten. Dat weet de werktuigbouwkundige uit zijn jarenlange ervaring op het gebied van automotive engineering en productie. Er moest dus een apart systeem komen.

Lees ook:   Restrap Top Tube Bag: Snacks en kleine spullen altijd bij de hand in de Race Top Tube Bag Short

Vooral de eenvoudige installatie via een geïntegreerde klem was belangrijk voor de ontwikkelaar.Foto: Stefan FreyVooral de eenvoudige installatie via een geïntegreerde klem was belangrijk voor de ontwikkelaar.

Het basisidee achter PullMe: het moet eenvoudig te installeren zijn, dicht bij de stoelklem om onnodige hefboomwerking te verminderen en geschikt voor een maximaal systeemgewicht van 150 kilo. Dit zou de PullMe ook interessant maken voor volwassenen – als noodnagel als er onderweg iets kapot gaat of de stroom (voor e-bikers het sap) opraakt.

PullMe: Eenvoudig te monteren

De PullMe wordt via een eenvoudig klemmechanisme op de massieve kunststof manchet gemonteerd. Het systeem kan in slechts enkele eenvoudige stappen worden bevestigd aan steunen met een diameter van 30,9 of 31,6 millimeter. Een sleeve die ook gebruikt kan worden om de PullMe aan slanke 27.2 steunen te bevestigen is momenteel nog in de maak, maar zal binnen afzienbare tijd beschikbaar zijn.

Een schuiminzetstuk aan de binnenkant van de klem zorgt voor een veilige grip op de twee gemeenschappelijke steundiameters – geen rammelen, niet te gemakkelijk draaien. Het enige dat u hoeft te doen, is de kleine hendel openen om deze te verwijderen en u kunt het systeem in uw rugzak opbergen. Dit is eigenlijk veel relaxter dan bij de meeste andere tractiesystemen voor kinderfietsen op de markt.

De PullMe past zich aan de zadelpen aan via een schuimrubberen inzetstuk. Na een lange periode van gebruik op een 31.6 steun is het materiaal echter sterk gecomprimeerd.Foto: Stefan FreyDe PullMe past zich aan de zadelpen aan via een schuimrubberen inzetstuk. Na een lange periode van gebruik op een 31.6 steun is het materiaal echter sterk gecomprimeerd.

Eenvoudig in gebruik

Het sleeptouw van 173 gram werkt volgens het hondenriemprincipe – de kinderen pakken de rubberen lus, leggen deze rond de steel en je bent klaar om te gaan. Eenmaal boven laat je het snoer gewoon weer vastklikken en rolt het automatisch weer op. Dit is praktisch en werkt betrouwbaar. Het 2,5 meter lange touw zorgt voor voldoende afstand tot de trekkende fiets. Omdat het geen flex biedt, d.w.z. elasticiteit, moet je wennen aan lichte schokken tijdens het rijden, vooral als de aanhangwagens een beetje ruw trappen.

Lees ook:   Nieuwe Enduro E-MTB: De robuuste Husqvarna Hard Cross uit Oostenrijk

Pak een touw en leg het over de stengel - zelfs de nakomelingen zullen het snel doorhebben.Foto: Stefan FreyPak een touw en leg het over de stengel – zelfs de nakomelingen zullen het snel doorhebben.

Kzwakke punten aan de lijn in de hantering

Voor de afdaling moet je de lus van de PullMe om de plastic behuizing doen, anders kan deze aan de band slepen. Helaas is er geen kleine houder voor de lus. Een ander probleem is dat het systeem op fulls tegen de band kan botsen wanneer de achterste driehoek samendrukt. Dit overkwam ons meerdere keren tijdens de test. Het risico bestaat dat de behuizing afschuift of op zijn minst beschadigd raakt.

Er is geen clip om het touw vast te houden tijdens de afdaling. Even naar voren gedraaid zit de PullMe de band niet meer in de weg.Foto: Stefan FreyEr is geen clip om het touw vast te houden tijdens de afdaling. Even naar voren gedraaid zit de PullMe de band niet meer in de weg.

Onze aanbeveling: verwijder de PullMe gewoon voor de afdaling en berg hem op in je rugzak. Als je geen geschikte tas bij je hebt, kun je het systeem gewoon naar voren draaien in de rijrichting en staat het niet in de weg. Belangrijk voor aankoop: Voor telescopische steunen is minimaal 32 millimeter verlenging nodig om het systeem op de vaste standpijp te kunnen monteren. In het geval van vaste steunen is er geen dergelijke beperking.

PullMe is momenteel een van de beste sleepsystemen voor fietsen op de markt - maar ook duur met iets minder dan 70 euro.Foto: Stefan FreyPullMe is momenteel een van de beste sleepsystemen voor fietsen op de markt – maar ook duur met iets minder dan 70 euro.

Onze conclusie over de Together &; Outside PullMe:

Met name de slimme en eenvoudige installatie onderscheidt de PullMe van andere sleepsystemen op de markt. Bovendien beschermt het de toch al gevoelige technologie van de telescopische steunen. Ook voor kinderen is de operatie kinderspel. Top: Omdat het maximale systeemgewicht 150 kilogram is, kunnen zelfs e-bikers elkaar slepen met de PullMe – geweldig in het geval van een defect of wanneer de batterij leeg is.