Thok Gram: Nieuwe Italo-Enduro e-bike gemaakt van carbon

Het Italiaanse direct mail order bedrijf en e-MTB specialist Thok, die verantwoordelijk is voor Ducati’s e-MTB’s, heeft al een hele reeks e-mountainbikes in het assortiment. De Hardtail Mig HT, de Allround-Fully Mig en de Enduro E-Bike TK01. De nieuwste nakomeling van de Italianen heeft een duidelijk doel. De Thok Gram moet uitgroeien tot het absolute vlaggenschip van de e-bike specialist uit Bella Italia. Voor het eerst wordt carbon gebruikt als framemateriaal.

Het woord verdriet betekent boos in het dialect van Piemonte, de plaats van herkomst van het e-bikemerk. Dit moet een indicatie zijn van het design van de nieuwe e-mountainbike. Want met een bepaalde portie woede zouden boze afstammelingen hun terreur moeten verliezen. En ook bergop moet de Thok E-Bike overtuigen – het belangrijkste is dat het terrein uitdagend is. De Italianen bereiden hun nieuwe topmodel voor met 170 millimeter veer- en MX-banden.

In vergelijking met de Alu-Enduro TK01 hebben de Italianen niet alleen het framemateriaal veranderd. De geometrie is veel moderner. Vlakkere stuurhoek, veel steilere zithoek, groter bereik en dus aanzienlijk grotere wielbasis. Daarmee onderscheidt de Gram zich duidelijk van zijn aluminium collega. De liggende achtervorken blijven aan de matig lange kant met 450 millimeter, de trapas is hoog op papier.

De twee uitrustingsvarianten van de Gram zijn verkrijgbaar via Thok in directe verkoop en bij enkele geselecteerde fietsdealers. In Duitsland zijn er momenteel 13 Thok-partners waar je de fietsen van de Italianen lokaal kunt kopen.

Het goedkopere model kost 7490 euro. Het wordt geleverd met een Fox-schokdemper zonder reservoir en een 38 Rhythm-vork met 170 millimeter veerweg. Schakelen en remmen komen uit Sram’s instapcompetitie: NX/SX group en DB8 stopper.

Lees ook:   waterdichte mountainbike schoenen

De hogere kwaliteit Gram RC kosten 9900 Euro en heeft een hoogwaardige Fox Factory ophanging. De 38 mm vork heeft 180 millimeter, één centimeter meer slag. Schakelen gaat draadloos met Sram GX AXS, zelfs met de remmen laat Thok niets branden en vertrouwt op Shimano’s XT-stop.

Tot zover de eerste fabrikant informatie over de nieuwe Thok Gram. Zodra we de nieuwe Enduro e-bike in handen konden krijgen en meenemen op de trails, krijgen we een gedetailleerde indruk van de nieuwe Italo racer.

Source link