Test Light-E-MTBs: Trek Fuel EXe 9.8 XT – Testwinnaar tot 10000 Euro

Wil je een racy trailbike met e-support die zo dicht mogelijk bij de niet-gemotoriseerde fiets landt, zowel visueel als qua wegligging? Dan zou de Fuel EXe wel eens bovenaan je verlanglijstje kunnen belanden. Als geen andere fiets in onze test van acht lichte e-MTB’s combineert de Trek kwaliteiten op ruwe afdalingen en speelinstinct op ondiepe paden. Het geheel gegarneerd met een sportief tintje.

Want de fiets is verre van een comfortbommenwerper. Hij wil actief door het terrein worden gemanoeuvreerd, waarna hij de bestuurder beloont met een levendig, direct weggedrag en veel precisie. De geslaagde geometrie met een zeer lage voorkant maakt de fiets tot een echte bochtenrover, die ook gemakkelijk aan het achterwiel kan worden getrokken en bij sprongen de lucht in kan worden getransporteerd.

Het onderstel werkt eersteklas, maar eerder aan de strakke en nadrukkelijk afgebakende kant. Hij slikt harde klappen vol vertrouwen. Op ruwe afdalingen hadden we echter graag meer comfort vooraan gehad. Want de diepe cockpit en de stijve carbon delen (wielen en stuurpen-stuurunit) dagen de onderarmen onnodig uit. Het geluidsniveau van de Fuel EXe is opvallend laag. Bergop en bergaf.

Onze testfiets is de stilste E-MTB die we ooit hebben gereden! Heeft de fiets nadelen? Ja en nee. Als je op zoek bent naar opvallende e-bike-kracht, ben je zeker op de verkeerde plek met de HPR 50 van TQ. Het bereik is ook slechts matig in de testvergelijking. De optie van een range extender en de verwijderbare batterij houden echter voldoende opties open voor een volledige traildag. Als je waarde hecht aan vervelende uitdagingen bergop, heb je een extra portie reuzel in je benen nodig, omdat de motor een van de minimalisten is. De tractie is echt sterk.

Lees ook:   Cadeautips voor fietsfans: 8 fietsboeken en 4 kalenders 2024

¹ De waarden zijn bepaald voor gestandaardiseerde ritten op een asfalthelling met een gemiddeld stijgingspercentage van 8,4 procent. Trapvermogen van de rijder 175 watt, rijdersgewicht inclusief uitrusting 90 kg. Het ondersteuningsniveau is aangepast voor deze groepstest zodat alle fietsen met ongeveer dezelfde snelheid rijden, zie gemiddelde snelheid tussen haakjes. Het motorvermogen lag rond de 250 watt. Tussen haakjes staan de hoogtemeters in de aanzienlijk afgeknepen noodmodus. Alle details over onze range test vind je hier in de link!

² Bepaald op de testbanken in het EMTB-testlaboratorium, gewicht zonder pedalen. Batterijgewicht, indien nodig, incl. geschroefd deksel.

Stappentest, gemeten met 36 centimeter verhoogd achterwiel

Het oordeel weerspiegelt de subjectieve indruk van de testers en de resultaten van de bereikmeting en de laboratoriumtests. De EMTB-uitspraak is prijsonafhankelijk. EMTB-beoordelingen: geweldig (vanaf 9,0), zeer goed (vanaf 8,0), goed (vanaf 7,0), bevredigend (vanaf 6,0), met zwakke punten (vanaf 5,0), waaronder onbevredigend.

Source link