Test kinderfietsen 2023: Canyon Neuron Young Hero (XS) – de allrounder

De Canyon Neuron Young Hero is onveranderd gebleven in het programma van het in Koblenz gevestigde postorderbedrijf sinds de modernisering bijna anderhalf jaar geleden. Niet voor niets: met een prachtig gemaakt aluminium frame, kabels door het frame gelegd, 27,5 inch wielen en 130 millimeter veerweg is het geen grapfiets om over op te scheppen, maar een kinder-MTB voor trails en tochten.

Het is verkrijgbaar in XS (testmaat) en 2XS, de reis kon goed worden geactiveerd door onze testrijder. Dat wil zeggen, de voorjaarsreis werd goed gebruikt. Kindvriendelijk afgesteld, de veerelementen reageren fijn en bieden voldoende eindprogressie. Met 1,45 meter past Paul perfect op de fiets – op een hardtail zou 29 inch mogelijk zijn in zijn maat, maar niet met zoveel travel. Wat is beter? Als je het de kinderen vraagt, duidelijk de volledige.

De twaalftraps Deore-versnellingspook, de enige twaalfversnellingsbak in het testveld, biedt versnellingen voor elke gelegenheid met 510 procent uitvouwing. De gemengde banden met Nobby Nic vooraan en Rocket Ron achteraan combineren licht rollen met goede grip. Op de technische punten van de testbanen profiteert Paul van het roll-over voordeel ten opzichte van de 26-inch modellen, maar ook van de gripvaste voorband. De zithoek is erg steil, het bereik is kort. De fiets is goedgekeurd voor sporadische sprongen tot 60 centimeter hoog, het toepassingsgebied is op tochten en paden.

(Opmerking: de pedalen op de kloof waren geen serie, maar gemonteerd door BIKE.)

Gewicht: compleet wiel zonder pedalen, wielgewicht: incl. remschijf, cassette, buizen, banden, zithoogte: gemeten vanaf pedaaloppervlak (pedaalhoogte 18 mm) in diepste crankpositie tot bovenrand van het zadel

Lees ook:   zadelhoogte mountainbike

Source link