Ca Go CS bakfiets 2024: 80 kg laadvermogen en goedkeuring voor kinderzitjes

Na bijna een half jaar presenteert de fabrikant in december twee nieuwe producten op de Ca Go CS:

Enerzijds is de maximale draagwaarde voor het Center Rack verhoogd naar 35 kg, terwijl hier voorheen slechts 30 kilo mocht worden vervoerd. Dit betekent dat er in de toekomst in totaal 80 kg bagage kan worden verdeeld over de drie laadruimtes van de Ca Go CS – naast het middenrek 18 kilo op het voorste bagagerek en 27 kilo op het achterrek.

De tweede vernieuwing is dat het nieuwe model nu ook een goedkeuring heeft voor kinderzitjes op het bagagerek achterin. Dankzij de MIK-HD-technologie, ’s werelds eerste en enige systeem dat voldoet aan zowel ISO-normen voor bagagedragers als fietsstoeltjes, kunnen kinderzitjes (en andere accessoires) eenvoudig en vooral veilig aan de fiets worden bevestigd. De compacte bakfiets is momenteel goedgekeurd voor de Bobike Maxi Go MIK HD en Caress X2 kinderzitjes. In de toekomst kunnen ouders hun kinderen zonder zorgen op deze speciaal goedgekeurde stoelen vervoeren.

Deze twee verbeteringen maken de CS van Ca Go interessant voor een nog grotere doelgroep. Of het nu in het dagelijks leven, op het werk of tijdens het sporten is, met of zonder kind – dankzij de veelzijdige transportmogelijkheden is de CS een praktische allrounder. De drievoudige opbergruimte op de compacte fiets biedt verschillende mogelijkheden voor een optimale gewichtsverdeling.

Dat de Ca Go CS grote ladingen goed aankan, is al aangetoond in de MYBIKE-rittest: de productontwikkelaars hebben speciale componenten voor bakfietsen geïnstalleerd om het rijcomfort te verbeteren. De SR Suntour Cargo 20″ Moby 34 verende voorvork en de stevige, stijve 20 inch wielen zijn ontworpen om schokken op te vangen. De Schwalbe Pick-Up bakfietsbanden zijn speciaal ontworpen voor bakfietsen en bieden betrouwbare lekbescherming en een hoge tractie. Dit is bedoeld om een dynamische en veilige rijervaring te garanderen.

Lees ook:   Fietsen in de winter: Tourtips – meer plezier op winterpaden

De Ca Go CS elektrische bakfiets wordt aangedreven door de beproefde Bosch Cargo Line-motor, bestaande uit de aandrijfeenheid, een PowerPack 545 Wh-accu, een LED-afstandsbediening en de eBike Flow-app. Wanneer de bakfiets een snelheid van meer dan 25 km/u bereikt, ontkoppelen de motor en transmissie, waardoor de fiets ook zonder ondersteuning van de motor relatief gemakkelijk te berijden is.

De Ca Go CS is verkrijgbaar bij geselecteerde dealers.