Terugroepactie: De Cube Reaction Hybrid Rookie is te snel – straffen doemen op

De meeste mensen weten waarschijnlijk wel dat e-bike tuning niet of alleen is toegestaan binnen de kaders van de wet. Het komt echter zelden voor dat een e-MTB te snel is voor het wegverkeer vanuit de fabriek. Om deze reden roept Cube nu een variant van de Reaction Hybrid Rookie terug. Om preciezer te zijn, het gaat om de CUBE Reaction Hybrid Rookie SLX 400 Teamline 2023 27.5 (XS / 13.5″).

Volgens de fabrikant heeft het XS-model met 27,5 inch banden wielen die te klein zijn voor de gebruikte motor, de Bosch Active Plus Cruise Youth Edition. Hierdoor rijdt de fiets sneller dan de maximaal toegestane snelheid voor gemotoriseerde fietsen.

Hoewel slechts een paar rijbewijshouders waarschijnlijk op de XS-MTB van Cube zullen rijden, lopen ze in het ergste geval het risico hun rijbewijs te verliezen als ze op de weg worden betrapt met de Reaction Hybrid Rookie. Om deze reden roept Cube nu alle betrokken fietsen terug. Klanten dienen hun fiets naar de Cube-dealer te brengen. Of als je vragen hebt, helpt de klantenservice van Cube je verder.

Te hoog, maximale snelheid met ondersteuning – CUBE Reaction Hybrid Rookie SLX 400 teamline 2023 27.5 (XS / 13.5″)

Beste CUBE klant,
Helaas zijn sommige van de gespecificeerde modellen geconfigureerd met een wielomtrek die afwijkt van de specificatie, wat leidt tot een
NIET TOEGESTAAN overschrijding van de maximumsnelheid met ondersteuning Leidt.

De betreffende fietsen mogen NIET op de openbare weg worden gebruikt totdat ze zijn gecorrigeerd door uw CUBE-dealer!

Voortgezet gebruik van de fiets, zonder correctie van de omtrek, op de openbare weg kan bij een ongeval of keuring verstrekkende gevolgen hebben (afhankelijk van de leeftijd van de berijder ook verlies rijbewijs/schorsing)!

Lees ook:   mountainbike broek lang

Breng uw fiets daarom onmiddellijk naar uw CUBE-dealer, die samen met onze service de wielomtrek corrigeert als uw fiets wordt aangetast.

Als u vragen heeft, neem dan gerust contact met ons op via ons contactformulier op onze homepage