Stoll T2.2 Evo: Edele trailfiets van de Zwitser in de BIKE-test

Met betrekking tot de nieuwe belangrijke gegevens met de 150 millimeter vork en het versterkte frame, dat een betere impactbescherming op de onderbuis heeft, onderscheidt de Stoll T2.2 Evo zich ook van de massa met zijn slechts 12,11 kilo (zonder pedalen). Zo heeft de nieuwste mountainbike volledig van Stoll ook een unieke wendbaarheid en een voortstuwing die alle testers inspireerde.

Ondanks de lange voorvork is de zitpositie erg sportief. De lage stack en de diepe bike-ahead cockpit zetten druk op het voorwiel. Hoewel we het zadel ver naar voren moesten duwen vanwege de vlakke zithoek (lange inbouwmaat van de vork), blijft de zitlengte toch sportief en maakt een effectieve klimpositie mogelijk. De VPP-achterdriehoek reageert uiterst gevoelig en biedt de rijder permanente tractie tijdens het klimmen.

Zelfs bergafwaarts kan de gevoelige achterdriehoek overtuigen en genereert veel pop voor een actieve rijstijl. Door de extreem sterke progressie naar het einde van de slag is de achterkant echter gierig met veerweg. In steile en ruwe passages bereikt de achterdriehoek zijn limiet eerder dan de 150cc-teksten, wat betekent dat de Evo ook meer trailbike heeft dan All Mountain. Omdat de langere vork en de offset headset ook het bereik verkorten, hebben rijders vanaf ongeveer 1,85 meter een probleem om de juiste maat te vinden. Met een 140-vork (mogelijk via configurator) zou de Evo coherenter zijn.

OVERALL BERGOP 69,5 VAN DE 90

TOTAAL AFDALING 108.8 VAN 130

*Het BIKE-oordeel weerspiegelt de laboratoriummetingen en de subjectieve indruk van de testrijders. Het BIKE-vonnis is prijsonafhankelijk. BIKE ratings: super (250–205 p.), zeer goed (204,75 –180 p.), goed (179,75 –155 p.), bevredigend (154,75 –130 p.), met zwakke punten (129,75 –105 p.), onvoldoende (104,75 – 0 p.). De weging van de punten in de individuele beoordelingscriteria varieert afhankelijk van de fietscategorie.

Lees ook:   Beoordeel MTB windjack: Gonso Road Jacket Wind - sportieve windbescherming

Source link