Sram Bronze Stealth: Sram-code en niveaurem in stealth-look

Alleen al qua design passen de bronzen stealth-remmen goed bij de nieuwe Sram groepset GX Eagle Transmission AXS en zorgen voor een slankere look in de cockpit. Aan de ene kant wordt dit verzekerd door een hendelontwerp dat de remleiding dichter bij het stuur brengt en een speciale afwerking – Dark Polar geanodiseerd en dus passend bij de zojuist gepresenteerde schakelgroep. De bijpassende remmen van Sram zijn verkrijgbaar in de volgende varianten: Niveau en Code, die verschillen in veerkracht. Voor zware omstandigheden en zware belastingen is de Code Stealth geschikt, omdat hij een goed thermisch beheer en een hoge remkracht moet bieden als een krachtige rem. Voor trailbikes in de XC-racegewichtsklasse levert de Level Stealth goede prestaties in verhouding tot zijn gewicht, aldus Sram in de 2- en 4-zuigerversies. Laten we eens kijken naar de andere verschillen tussen de twee varianten, niveau en code.

Sram Code Bronze Stealth met nieuw hendelontwerp

Code Brz: Voor de zwaarste belastingen moet de Sram Code Stealth de juiste high-performance rem zijn met de hoogste remkracht en het beste thermische beheer.Foto: Sram

Code Brz: Voor de zwaarste belastingen moet de Sram Code Stealth de juiste high-performance rem zijn met de hoogste remkracht en het beste thermische beheer.

Maar dat niet alleen, het ontwerp van de Code past zich ook aan de AXS-cockpit aan. Daarnaast vertrouwt Sram op de Beproefde Swing Link-technologie – dit is bedoeld om minder schijfslijpen en een betere krachtoverbrenging te bereiken. Om een grotere duurzaamheid mogelijk te maken, maakt de Sram Code gebruik van metalen pads. Voor racende of ambitieuze coureurs biedt Sram de niveauremmen in twee varianten.

De Code Bronze-rem heeft zijn eigen Dark Polar-afwerking en trail-ready functies.Foto: Sram

De Code Bronze-rem heeft zijn eigen Dark Polar-afwerking en trail-ready functies.

Sram Level Bronze Stealth 4-zuiger remmen voor veeleisende races

De eerste variant is de 4-zuiger rem geschikt voor racen: Sram Level Bronze Stealth. Met de enorme remklauw moet de Level een goede remverhouding en een balans tussen gewicht en prestaties bieden. Net als bij de Code is de bereikaanpassing eenvoudig aan te passen zonder gereedschap.

Gereedschapsvrije aanpassing van de gripbreedte zorgt voor het niveau van Sram door het wiel - vanwege de nieuwe positie parallel aan het stuur, bevindt deze zich nu aan de buitenkant van de remhendel.Foto: Sram

Gereedschapsvrije aanpassing van de gripbreedte zorgt voor het niveau van Sram door het wiel – vanwege de nieuwe positie parallel aan het stuur, bevindt deze zich nu aan de buitenkant van de remhendel.

Foto: Sram

De “dikke” remklauw van de levels met vier zuigers…

Level Bronze Stealth 2-zuiger als lichtgewicht XC racerem

Uitgerust met een nieuwe stealth-behuizing, moet hij enerzijds qua design goed in de AXS-cockpit passen en anderzijds overtuigen met zijn lage gewicht. Net als zijn 4-zuigerzusje heeft de nieuwe Level Bronze Stealth een gripverstelling zonder gereedschap. Als uniekVan de drie remmen heeft het niet via een bloedend randsysteem – een ontluchting via de remklauw.

Foto: Sram

… en de “kleine” remklauw met twee zuigers en navenant minder gewicht.

Zijn Sram Stealth Bronze remmen compatibel met alle frames en sturen?

Volgens Sram zijn de stealth-remmen compatibel met bijna alle frames die ook een postbevestiging hebben. Er zijn tot nu toe ook geen incompatibiliteiten met het stuur bekend. Voor stuurklemmen maken zowel de Code- als de Level-remmen gebruik van het Match Maker X-stuurklemsysteem.

De belangrijkste informatie over Sram Code en Level Bronze Stealth in één oogopslag

Het materiaal voor de remklauwen op alle Bronze Stealth-remmen van Sram is gesmeed aluminium en DOT 4 wordt gebruikt als de hydraulische vloeistof – d.w.z. geen minerale olie. Voor de kolven werd fenolplastic gebruikt. Bleeding Edge heeft zowel de Sram Code als de 4-zuiger versie van de Level brake. De kleur op alle drie de modellen is Dark Polar geanodiseerd. De Bronze Stealth Code kost 220 euro. De twee niveaumodellen in de 2-zuigervariant aan 130 euro en in de 4-zuigervariant aan 200 euro.

Ziet er extreem netjes uit als de remleidingen mooi langs het stuur lopen. De kleine beugels op de stuurpen zijn ook verkrijgbaar bij Sram.Foto: Sram

Ziet er extreem netjes uit als de remleidingen mooi langs het stuur lopen. De kleine beugels op de stuurpen zijn ook verkrijgbaar bij Sram.

Lees ook:   Interview met Danny MacAskill: Alles moet gekker en gekker worden

FAQ: 4 feiten over de nieuwe Sram Bronze Stealth

1 – Waarom heeft SRAM gekozen voor de productaanduidingen Zilver (SLV) en Brons (BRZ)?

Sram heeft zijn high-performance remmen de nieuwe aanduidingen Silver en Bronze gegeven om de producthiërarchie te vereenvoudigen. Ultimate is voorbehouden aan de high-end remmen, die zich kenmerken door een uiterlijk met titanium en carbon accenten. De Silver-rem heeft veel van dezelfde prestatiekenmerken, maar is zonder franje, terwijl de Bronze-rem naar verluidt zijn eigen Dark Polar-afwerking en trail-ready functies heeft.

Zijn er richtlijnen voor de juiste lengte van hydraulische remslangen?

Ja. Het stuur moet 120 graden gedraaid kunnen worden.

2 – Heb ik nieuwe onderdelen nodig die specifiek nodig zijn om stealth-remhendels te installeren?

Stealth-remmen bevatten de optionele stuurpenclips die de remslangen bij elkaar houden. De steelclips zijn compatibel met stelen die een bepaalde afstand hebben tussen het steellichaam en het voorpaneel op de twee onderste bouten.

Foto: Sram

3 – Zijn de stealth-remmen van Sram compatibel met eerdere remblokken?

Ja, dat zijn ze. Coderemmen blijven de huidige Code-remblokken gebruiken. Niveau 2 zuigers maken gebruik van de huidige Level remblokken. En Level 4-zuigers gebruiken dezelfde remblokken als G2.

4 – Hoe zit het met de compatibiliteit van Sram Stealth-remmen met mechanische shifters, dropper post en lockout hendels?

Stealth-hendels zijn ontworpen als aanvulling op draadloze controllers, maar interfereren niet met de montage met het MMX-klemsysteem van mechanische shifters. Het monteren van de stuurklemmen is niet altijd mogelijk als ze direct op het stuur in de hendelklem zijn gemonteerd.