SR Suntour Durolux 38: MTB Enduro verende voorvork op de proef gesteld

De nieuwe Suntour Durolux 38 is een stevig gebouwde geveerde voorvork met een stevige uitstraling. Het past goed bij krachtig gebouwde E-MTB’s en doet zijn werk hier heel goed. In de laatste test van E-MTB Enduro’s hoefde ze zich niet te verstoppen voor de Fox 38 of de Rockshox ZEB. Vooral het reactievermogen van de SR Suntour verende voorvork is zo goed dat qua comfort de veel duurdere tophonden een beetje zouden moeten trillen. En ook als het moeilijk wordt, kan de Durolux 38 zich staande houden.

In veeleisend terrein is het in het voorjaar niet zo hoog als de concurrentie. Toch blijft ze de situatie onder de knie, zelfs met snelle, harde klappen. Naast het goede minispatbord en de quick-release as zijn de brede controlebereiken van rebound en compressietrap top. Tuningfans zullen genieten van de afzonderlijk instelbare lage en hoge snelheid rebound en compressietrap. Minder ervaren mountainbikers en e-bikers kunnen echter overweldigd worden.

Een tafel met een basisopstelling voor luchtdruk en demping zou kunnen helpen. Helaas ontbreekt het de SR Suntour Durolux 38. Alleen het zeer hoge gewicht (zo’n 300 tot 400 gram over Fox 38 en Rockshox ZEB) dempt de euforie. Toch is de testconclusie zeer positief: zeer sterke functie en grote prijs-prestatieverhouding.

Source link

Lees ook:   18. Adventskalender Deur: Topeak - Torq Stick Pro 4-20 Nm