spatbord cube mountainbike

Ben je op zoek naar een spatbord voor je Cube mountainbike? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! In dit artikel gaan we dieper in op de verschillende soorten spatborden voor je Cube mountainbike en waar je op moet letten bij het kiezen van het juiste spatbord.

Spatbord Cube mountainbike: waarom heb je het nodig?

Een spatbord is een accessoire dat je bevestigt aan je mountainbike om te voorkomen dat modder, water en vuil opspatten tijdens het fietsen. Het is niet alleen handig om jezelf schoon te houden, maar het zorgt er ook voor dat je fiets minder snel vies wordt en dat de onderdelen minder snel slijten.

Welke soorten spatborden zijn er?

Er zijn verschillende soorten spatborden beschikbaar voor je Cube mountainbike, waaronder:

Lees ook:   downhill mountainbike

1. Achterspatbord

Een achterspatbord wordt bevestigd aan het zadel of aan de achtervork van je mountainbike. Het beschermt je rug tegen opspattend vuil en water en voorkomt dat je achterste deel van je fiets vies wordt.

2. Voorspatbord

Een voorspatbord wordt bevestigd aan de voorkant van je mountainbike, meestal aan de vork. Het beschermt je gezicht en kleding tegen opspattend water en modder.

3. Full suspension spatbord

Een full suspension spatbord is speciaal ontworpen voor mountainbikes met een volledige vering. Deze spatborden zijn flexibel en bewegen mee met de vering van je fiets, waardoor je frame en achtervering beter beschermd zijn tegen vuil en modder.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een spatbord?

Bij het kiezen van een spatbord voor je Cube mountainbike zijn er een aantal factoren waar je rekening mee moet houden:

1. Type fiets

Houd rekening met het type fiets dat je hebt. Een full suspension spatbord is bijvoorbeeld niet geschikt voor een hardtail mountainbike.

2. Maat

Zorg ervoor dat het spatbord past op je Cube mountainbike. Meet de breedte van je banden en de afstand tussen de vorkpoten om te bepalen welke maat spatbord je nodig hebt.

3. Gewicht

Het gewicht van het spatbord kan van invloed zijn op de prestaties van je mountainbike. Kies een lichtgewicht spatbord als je snelheid en wendbaarheid belangrijk vindt.

4. Materiaal

Er zijn spatborden verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals plastic, aluminium en carbon. Kies een materiaal dat past bij je rijstijl en budget.

5. Bevestiging

Zorg ervoor dat het spatbord gemakkelijk te bevestigen is op je Cube mountainbike, zonder dat je hiervoor speciale gereedschappen nodig hebt. Kies ook een bevestigingssysteem dat stevig en duurzaam is.

Lees ook:   macho mountainbike model x7 26-inch

Hoe bevestig je een spatbord op je Cube mountainbike?

De exacte bevestigingsmethode kan verschillen per type spatbord en type Cube mountainbike. Raadpleeg de handleiding van het spatbord en je mountainbike voor specifieke instructies. Over het algemeen gelden de volgende stappen:

1. Montagepunten bepalen

Bepaal waar je het spatbord wilt bevestigen op je Cube mountainbike. Bij een achterspatbord kun je kiezen tussen bevestiging aan het zadel of aan de achtervork. Bij een voorspatbord wordt het spatbord meestal bevestigd aan de vork.

2. Bevestiging monteren

Monteer de bevestiging op de juiste plek op je Cube mountainbike. Dit kan variëren van klemmen tot schroeven en bouten.

3. Spatbord bevestigen

Bevestig het spatbord aan de bevestiging. Zorg ervoor dat het spatbord stevig vastzit en niet kan bewegen tijdens het fietsen.

4. Afstellen

Stel het spatbord af op de juiste hoogte en positie. Het spatbord moet zo geplaatst zijn dat het modder, water en vuil opvangt voordat het opspat.

Conclusie

Een spatbord voor je Cube mountainbike is een handig accessoire om jezelf en je fiets schoon te houden tijdens het fietsen. Er zijn verschillende soorten spatborden beschikbaar, elk met hun eigen voor- en nadelen. Let bij het kiezen van een spatbord op factoren zoals het type fiets, de maat, het gewicht, het materiaal en de bevestiging. Zorg ervoor dat je het spatbord op de juiste manier bevestigt en afstelt voor optimale prestaties.

FAQs

1. Kan ik een achterspatbord en een voorspatbord tegelijkertijd gebruiken?

Ja, het is mogelijk om zowel een achterspatbord als een voorspatbord te gebruiken op je Cube mountainbike. Zo ben je optimaal beschermd tegen opspattend vuil en water.

Lees ook:   8 nieuwe fietsen op één dag: Mayday, mayday! Dit zijn de nieuwe MTB's vanaf 2 mei

2. Kan ik een spatbord gebruiken op een Cube mountainbike met een volledige vering?

Ja, er zijn speciale full suspension spatborden verkrijgbaar die zijn ontworpen voor Cube mountainbikes met een volledige vering.

3. Moet ik speciaal gereedschap gebruiken om een spatbord te bevestigen?

Nee, de meeste spatborden kunnen gemakkelijk worden bevestigd zonder speciaal gereedschap. Zorg er wel voor dat je de juiste bevestiging gebruikt voor je Cube mountainbike.

4. Kan ik een spatbord gebruiken op een Cube mountainbike met brede banden?

Ja, er zijn spatborden verkrijgbaar in verschillende maten die geschikt zijn voor Cube mountainbikes met brede banden. Meet de breedte van je banden en kies een spatbord dat past bij de maat van je banden.

5. Kan ik een spatbord gebruiken op een Cube mountainbike met schijfremmen?

Ja, de meeste spatborden kunnen gemakkelijk worden bevestigd op Cube mountainbikes met schijfremmen. Zorg er wel voor dat de bevestiging niet in de weg zit van de schijfremmen.