Skihouder voor MTB: Cyclite Ski Rack / 03 – Biking & Ski Touring

Met de fiets de berg op en dan verder met de ski’s op tournee: in tijden van warme winters zal dit steeds meer een model worden voor toerskiërs. In de regel hebben toerskiërs de neiging om de rustige berggebieden op te zoeken en skigebieden met infrastructuur te vermijden. Omdat de winters dit jaar steeds milder worden en de sneeuwgrens steeds hoger komt te liggen, is de fiets, vooral de e-bike, een perfect alternatief. Met de fiets is de toegang sneller en comfortabeler dan te voet en milieuvriendelijker dan met de auto. Daarnaast kun je met de fiets, en vooral met de e-mountainbike, ook gebieden bereiken waar je met de auto nooit zou komen.

Het enige probleem: hoe de ski-uitrusting te vervoeren? Ultralichte bagage-expert Cyclite heeft met de Ski Rack / 03 een nieuwe versie van zijn beproefde skibevestiging ontwikkeld. Door middel van twee beugels kunnen ski’s of splitsnowboards eenvoudig aan het fietsframe worden bevestigd.

CYCLITE werd in 2020 opgericht in de Beierse Alpen om innovatieve producten te ontwikkelen voor alle ambitieuze fietsers. Dit is ongetwijfeld gelukt met de Cyclite Ski Rack / 03. De houder kan in enkele seconden worden gemonteerd – dankzij de compatibiliteit met bovenbuizen tot 100 mm breed kan hij nu ook eenvoudig op e-bikes en e-mountainbikes worden gemonteerd – zonder de bewegingsvrijheid bij het trappen te beperken.

Door middel van twee beugels worden de ski’s eenvoudig aan de bovenbuis en het zadel van de fiets bevestigd, allerlei soorten boards: van smalle langlaufski’s tot brede freeriders tot splitboards, het transport is gemakkelijk en veilig. In vergelijking met doe-het-zelf-methoden heeft dit aanzienlijke voordelen: ski’s die verticaal aan de rugzak zijn bevestigd, zijn niet alleen oncomfortabel vanwege het onhandige zwaartepunt, maar de hoge oriëntatie brengt ook altijd het risico met zich mee dat u vast komt te zitten aan verkeersborden of bomen of met de uiteinden van de ski’s in de spaken komt. Het bevestigen van ski’s aan de bovenbuis met expanders of slings is tijdrovend, zelden echt stabiel en beschadigt vaak de lak van de fiets.

Lees ook:   Specialized Kenevo SL: Light-E-MTB in duurtest!

Het Ski Rack / 03 opent nieuwe mogelijkheden voor de fangemeenschap van skitochten. U beschermt het milieu, bent niet afhankelijk van liftinfrastructuur en bereikt de sneeuwgrens via wegen en paden die onbegaanbaar zijn voor auto’s.