Prologo Zadel: Scratch NDR – brede neus voor langlauffietsen

Een fietszadel – zoals de nieuwe Prologo Scratch NDR – moet passen als een paar schoenen. In tijden van bikefitting en ergonomische workshops weten we dat zachte vulling geen comfortabele ritten betekent en dat de zitbeenbreedte van het zadel net zo belangrijk is als de maat van de fietsschoenen. Daarom is deze test puur subjectief – in cijfers: 69 kilo rijder, 12,5 centimeter zitbeenafstand, 2,5 kg laadvermogen in het algemeen, ongeveer 450 kilometer totale kilometers met beide varianten van het Prologo-zadel.

Het nieuwe Prologo Scratch NDR zadel is slechts in één maat of breedte verkrijgbaar: 250 millimeter lang en 140 millimeter breed. Theoretisch is dit qua breedte zeer geschikt voor de kont van de tester. De lengte is relatief kort, bijvoorbeeld in vergelijking met de

, die 280 mm lang is. Of de

Ergon SR Allroad Core Pro

, die 262 mm meet.

De achterbank biedt ondersteuning bij het trappen bij het bergopwaarts.Foto: Marc Strucken

De achterbank biedt ondersteuning bij het trappen bij het bergopwaarts.

Prologo Scratch NDR: Ontworpen om surge te beheersen

De twee zij-achterste delen zijn ontworpen om meer stabiliteit en comfort te bieden bij het trappen op lange beklimmingen in de achterste positie. De EVA-schuimvulling met variabele dichtheid is 3 mm dikker aan de achterkant voor maximale grip. Het oppervlak van het Prologo-zadel is daar glad om bewegingen bij het verplaatsen van gewicht te vergemakkelijken.

De zadelneus heeft een lichte textuur en is breder om te kunnen zitten en trappen op echt steile passages ver naar voren op het zadel.Foto: Marc Strucken

De zadelneus heeft een lichte textuur en is breder om te kunnen zitten en trappen op echt steile passages ver naar voren op het zadel.

Het centrale voorste gedeelte is daarentegen ontworpen voor de steilste en technisch meest veeleisende bergopwaartse secties. De neus van de Prologo Scratch NDR is breder en platter dan gemiddeld. Je kunt (vrij) comfortabel ver naar voren trappen. In dit gedeelte is het zadel dwars op de rijrichting getextureerd om de grip te maximaliseren en de voorste positie op het zadel te behouden.

Het “anatomische centrum” (eigenlijk getekend op het zadel) is 5 mm naar achteren verplaatst ten opzichte van het vorige model.

Prologo laat de uitsparing in het midden van het kraszadel achterwege

Prologo biedt de Scratch in twee varianten aan: Meer comfort wordt geboden door het zadel met “TiroX” frame – een lichtgewicht aluminium-staallegering. Met een gewicht van 217 g moet dit een balans bieden tussen gewicht en weerstand, maar ook een lagere stijfheid voor een betere trillingsabsorptie. Prestatiegerichte mensen kunnen dan reiken naar het stijvere en lichtere kraszadel met “Nack” -rails (Nano Carbon Fiber) gemaakt van koolstofvezel, Kevlar en aluminium filamenten – die al in sommige andere Prologo-zadels worden gebruikt. Gewicht: 166 gram.

Het nieuwe Scratch NDR fietszadel is het resultaat van een nauwe samenwerking met de professionals van 8 MTB-teams ondersteund door Prologo.

Details van het Prologo Cross Country en Marathon zadel

  • Afmetingen: 250 x 140mm
  • Zadelgewicht met naakte rails: 166 g
  • Zadelgewicht met Tirox rails: 217 g
  • Prijs: € 135,58 (Tirox) >> *
  • Prijs: €213.62 (Nack) >;> *
  • Kleur: Zwart
Nack - dat is wat Prologo zijn nano-koolstofvezels noemt, die in het zadelframe zijn geweven.Foto: Marc Strucken

Nack – dat is wat Prologo zijn nano-koolstofvezels noemt, die in het zadelframe zijn geweven.

Test Prologo Scratch NDR: subjectieve rij-impressie

De verandering van het ene zadel naar het andere gaat altijd gepaard met een onbekende zitimpressie, je brengt immers meestal een paar uur per keer samen door. Dus een andere MTB voelt in het begin altijd “raar”. Mijn eerste indruk is dat de Prologo Scratch ook vrij strak zit aan de achterkant, zachter gebied. Samen met een strak zitkussen voelt dit de eerste meters – bij beide varianten van het fietszadel – heel direct aan.

Na een paar kilometer krijg je echter het gevoel samen te smelten met de fiets en zelfs kleine stuurbewegingen goed te kunnen controleren met je billen. Zelfs na 70 of 90 km had ik geen druk- of schuurproblemen – het zadel is bedoeld voor sportief XC- of marathongebruik in de beste zin van het woord. Je moet het verschil in demping door de twee zadelframes (TiroX vs. Nack) heel voorzichtig voelen – het gewicht en prijsverschil tussen de twee varianten is waarschijnlijk belangrijker voor de meeste kopers.

Lees ook:   Detrail Bikes Berg 155: Nieuwe carbon MTB's rechtstreeks uit Zweden

Maar vooral de brede zadelneus toont zijn kracht als hij lang en steil omhoog gaat. Sterker nog, ik kon veel langer schoppen met mijn kont ver naar voren. De dwarse textuur biedt ook ondersteuning, net zoals Prologo belooft.

Vele jaren geleden had Prologo geëxperimenteerd met verschillende materialen op de zadelneus.

Het enige dat voor sommigen een obstakel kan zijn, is dat het verplaatsingsbereik van het zadel op de rails slechts ongeveer 1 cm naar voren en naar achteren is. Aan de andere kant rollen water en vuil vrij goed af en zuigt het zadel geen water op, zelfs niet als het lang in de regen staat. Een slijtage van het zadel was ook na de circa 450 km niet zichtbaar.

250 mm lang en 140 mm breed is het nieuwe cross country en marathon zadel van Prologo: Scratch NDRFoto: Marc Strucken

250 mm lang en 140 mm breed is het nieuwe cross country en marathon zadel van Prologo: Scratch NDR