Paarse hardtail nieuwigheid: De Canyon Exceed CF SLX CLLCTV

Canyon heeft zijn Exceed CF SLX met een nieuwe verfbeurt uitgebracht: Dit wordt aangedreven door de toppresteerder van het Canyon CLLCTV XCO Team, Thomas Griot, maar zou ook een investering waard moeten zijn voor particuliere gebruikers. Met de race hardtail heeft Griot dit jaar deelgenomen aan verschillende XC World Cups en wist hij de 7e plaats te behalen op de baan in Leogang, wat over het algemeen als zeer klimmend wordt beschouwd.

De onlangs uitgebrachte Rockshox SID SL Ultimate 100 mm verende voorvork is ontworpen om controle te bieden, zelfs in veeleisende situaties. De stuurhoek van 69 graden is klassiek voor een hardtail met deze veerweg en geeft wendbaarheid aan de fiets. Een update van het huidige model is de aandrijving hier: de Sram XX Eagle AXS in de (vrij) nieuwe transmissieversie en Sram XX DUB carbon cranks.

In tegenstelling tot de Canyon Exceed CF SLX-versie wordt de nieuwe hardtail geleverd met DT Swiss XRC1200 wielset en neemt dus een paar gram gewicht van de fiets af. De Maxxis Ikon banden hebben ons in andere tests al overtuigd met hun goede tractie. Het bereik van de Exceed CLLCTV schommelt tussen 392 en 475 mm, afhankelijk van de framemaat.

De limited edition staat in het teken van meervoudig wereldkampioen Mathieu van der Poel. Het verschilt echter van het CLLCTV-model door de Fox 32 SC Factory-vork, die ook is geïnstalleerd in de klassieke Canyon Exceed CF SLX. Daarnaast wordt in deze versie de aandrijving door Shimano voorzien van een vonkvrije XTR. Qua prijs verschillen de modellen dan ook relatief sterk: Terwijl de Canyon Exceed CF SLX CLLCTV verkrijgbaar is voor 5999 euro, is de limited edition verkrijgbaar voor 4999 euro.

Lees ook:   Zittau gebergte: Trailspot in het oosten van Saksen – MTB-Revier-Guide