Onderdelen check 2023: Garmin Edge Explore 2, Paw Sport Grip &; Rapha Trail Kniebeschermers

Innovatie of misleidende verpakkingen? Is het de moeite waard om achteraf in te bouwen of niet? De EMTB-redactie heeft 2 Power-kilometers teruggespoeld met de nieuwe producten Tatze Sport Grip, Rapha Trail Knee Pads en Garmin Edge Explore 2, die sterke en zwakke punten onthullen. We onthullen welke producten betrouwbare metgezellen waren op uitgebreide tours – en wie ervan kan profiteren.

Er zijn al veel goede schroefgrepen op de markt. De nieuwe aanpak van Tatze: de schroefgreep combineren met een lichte vleugelvorm. Maar maak je geen zorgen: de vleugel is zo discreet dat hij niet negatief opvalt wanneer hij wordt vastgepakt. Toch is de druk beter verdeeld over de hand, vangen de hoge lamellen schokken uitstekend op en vinden de vingers veel grip aan de onderkant. Dit brengt veiligheid op technisch terrein. Hoogwaardige afwerking, maar de dikke poten zijn niet geschikt voor fans van dunne handvatten.

Drie dingen vielen positief op in de test van de slanke Rapha kniebeschermers.

De beschermende werking is waarschijnlijk niet zo enorm als bij dikke downhill protectors, maar voor lange traildagen kunnen we de goed gemaakte protectors volledig aanbevelen!

Een ultieme zorgeloze GPS? Garmin’s Edge Explore 2 met Powermount zou vrij dichtbij moeten zijn voor e-bikers. Het toestel zelf komt uit Garmin’s Touring-serie. De trainingsfuncties komen hier op de achtergrond ten gunste van de route- en kaartweergave. Niet ideaal voor interval, maar precies goed voor degenen die zich liever concentreren op de ervaring dan op statistieken. Er is geen wifi, maar Bluetooth en Ant + om verbinding te maken met je smartphone en tours te uploaden vanuit routeringsapps zoals Komoot. Vooral off-road werkt dit beter dan vertrouwen op Garmin routing.

Lees ook:   2024 Trail Bike Shootout: de GT Sensor Carbon Elite testen

Het voordeel van de afgeslankte functies: De Edge Explore 2* kost met 300 euro slechts evenveel als het instapmodel Edge 530, maar biedt het grotere scherm en een zeer gevoelig aanraakscherm.

Dat de bundel nog steeds maar liefst 450 euro* kost, komt door de power mount. Een speciale houder voor e-bikes die de Edge rechtstreeks vanuit de batterij van stroom voorziet. Dit is in principe chique, maar de houder is vrij duur met een extra 100 euro of 130 euro per stuk. Je hebt ook een schandalig dure aansluitkabel naar de motor nodig voor 50 euro. Geschikte kabels zijn alleen beschikbaar voor Shimano of de oude Bosch zonder slim systeem. Als je iets anders wilt combineren, moet je sleutelen.

Prijs: Garmin Edge Explore 2 Power incl. Powermount 449,98 Euro

Source link