Öhlins RXC34 en TXCAir: Öhlins presenteert XC verende voorvork en schokdemper

Öhlins presenteert twee nieuwe producten: de Verende voorvork RXC34 en de Schokdemper TXC Air, die verkrijgbaar is in twee verschillende installatieafmetingen. Wat op het eerste gezicht opvalt ten opzichte van de vorige verende vorken uit Zweden, zoals de RXF 34, is de veel lagere veerweg van maximaal 120 millimeter tegenover 120-160 millimeter. Maar dat is niet het enige dat nieuw is, er is ook een slim rijmodussysteem dat via een externe hendel kan worden bediend. Laten we eerst eens kijken naar de RXC34 verende voorvork.

De nieuwe Öhlins RXC34 verende voorvork is verkrijgbaar in twee uitvoeringen

Met zijn nieuwe voorvork probeert Öhlins te voldoen aan de eisen van moderne langlaufbanen – de RXC34 heeft stanchions met een diameter van 34 millimeter. Net als zijn voorganger RXF34 en zet daarmee de trend van stijver en stabieler chassis voort. Een pluspunt is dat de dempingspatroon en luchtunit van de nieuwe verende voorvork compatibel zijn met de voorganger.

De Öhlins RXC34 zal verkrijgbaar zijn in twee versies: een 100 millimeter versie met een blad uit één stuk, waarbij de as en kroon zijn gemaakt van carbon. De alternatieve variant is verkrijgbaar met 110/120 millimeter en, afhankelijk van de smaak, met carbon of aluminium bovendeel. Natuurlijk heeft het materiaal ook effect op het gewicht. De carbon variant weegt ongeveer 1500 gram en de 120 millimeter aluminium variant iets meer, met ongeveer 1600 gram.

Lees ook:   Fox Grip dempingspatronen 2025: Nieuwe ingewanden voor alle Fox verende voorvorken
Mooi in carbon: De raceversie van de nieuwe Öhlins verende voorvork wordt geleverd met een carbon as en kroon.Foto: Öhlins

Mooi in carbon: De raceversie van de nieuwe Öhlins verende voorvork wordt geleverd met een carbon as en kroon.

Vergelijking met de voorganger van de Öhlins verende voorvork

Volgens de Zweedse fabrikant was het doel van de nieuwe Öhlins RXC34 om de verende voorvork nog meer aan te passen aan de omstandigheden van cross-country gebruik. Zo heeft Öhlins de nieuwe RXC een vergrote negatieve kamer gegeven – wat zich moet vertalen in een gevoeligere reactie. Demping wordt verzorgd door een OTX14-cartridge. Speciaal voor gebruik in de racerij heeft de RXC drie rijmodi die met een hendel op afstand kunnen worden bediend: Open, Pedal en Lockout.

De Open-modus maximaliseert tractie en controle en biedt ondersteuning bij het bergafwaarts rijden. Als de hendel van de afstandsbediening is ingesteld op de pedaalmodus, moet de algehele efficiëntie van het rijden worden gemaximaliseerd. De vergrendelingsmodus is ontworpen om de pedaalefficiëntie op vlak terrein te maximaliseren. De veerkarakteristiek kan ook worden aangepast aan individuele behoeften en dus is het mogelijk om het volume van de positieve en negatieve kamer te wijzigen met behulp van een afstandhouder. Qua prijs is de nieuwe Öhlins RXC34 verende voorvork leverbaar in de aluminium versie vanaf 1495 euro en in de carbon versie vanaf 1695 euro.

Details van de verende voorvork Öhlins RXC34

De nieuwe XC luchtklep Öhlins TXCAir met twee inbouwafmetingen

De tegenhanger hiervan is de nieuwe TXCAir luchtklep van Öhlins. Als TXC1Air-variant met slechts 245 gram op de weegschaal is het een echt lichtgewicht – zijn all-mountain broers en zussen wegen meer dan 400 gram. Er wordt gezegd dat het bijzonder geschikt is voor XC-race-fulls, omdat het zorgt voor een goede framecompatibiliteit met een slanke behuizing. Als standaard TXC2Air-variant heeft hij een grotere luchtkamer, is hij verkrijgbaar met of zonder afstandsbediening en weegt hij met slechts 255 gram slechts iets zwaarder. Het kamervolume van beide dempers kan worden gewijzigd en de slag kan worden aangepast via afstandhouders. De nieuwe Öhlins Cross Country-voorvork en schokdemper zijn als eenheid ontwikkeld en bieden daarom beide dezelfde drie rijmodi: open, pedaal en vergrendeling. Beide varianten maken gebruik van de gepatenteerde Twintube-technologie van Öhlins – het ontwerp met dubbele buis scheidt compressie en rebound, waardoor een betere dempingsregeling mogelijk is. De kosten van de dempers bedragen 695 euro.

Slank en licht en met, naar Öhlins-normen, weinig veerweg: de XC shock TXCAir.Foto: Öhlins

Slank en licht en met, naar Öhlins-normen, weinig veerweg: de XC shock TXCAir.

Details over de Öhlins TXCAir demper

  • 3 rijmodi: open, pedaal, lockout
  • Aanpasbaar met Volumespacer
  • instelbare slag
  • 2 versies: slanke behuizing (TXC1Air) en standaard (TXC2Air)
  • Afstandsbediening en handmatige bediening mogelijk
  • Inbouwmaten TXC1Air: 165/190 – 37,5/40 mm en 185/210 – 47,5/50 mm
  • Inbouwmaten TXC2Air: 165/190 – 37,5/40/42,5/45 mm en 185/210 – 47,5/50/52,5/55 mm
  • Gewicht: TXC1Air vanaf 245 g en TXC2Air vanaf 255 g
  • · Prijzen: TXC1/TXC2 Air 695 Euro per stuk
Goud en de gele Ö: Zelfs in het cross-country design herken je altijd een Öhlins-onderstel.Foto: Öhlins

Goud en de gele Ö: Zelfs in het cross-country design herken je altijd een Öhlins-onderstel.

Lees ook:   Fietsbeurzen 2024: dit zijn de beurshoogtepunten van het komende jaar