Noble enduros 2023: Propain Tyee Custom in de test – Enduro light

De Propain Tyee Update 2023. Na drie jaar gaf de verlader uit de Allgäu zijn langlopende enduro een facelift. De frameconstructie is hetzelfde gebleven – laat staan. Waarom veranderen wat goed werkt? De nieuwe Tyee is wat langer, platter en lichter.

De Propainies besteedden meer aandacht aan de details, bijvoorbeeld .dem buisontwerp of de geïntegreerde kabelgeleiding in de cockpit. Dankzij de flip chip kan de Tyee nu optimaal worden omgezet in een mullet. Geweldig: De componenten kunnen naar wens worden samengesteld met behulp van een online configurator.

Op de trail blijft de Tyee trouw aan zijn vorige karakter en presenteert zich meer als een klassieke enduro dan als een EWS-bolide. Het is zeer wendbaar en maakt het de fietser zo gemakkelijk mogelijk om actief door het terrein te buigen. De geometrie is succesvol en vergt geen gewenning. Met zijn vrij steile stuurhoek stuurt de Tyee direct en snijdt hij als een stanleymes door bochten, ondanks de lange liggende achtervorken.

Niet alle testers vonden de cockpit leuk; Een kortere steel bood uitkomst. Als het pad kantelt en klappen begint uit te delen, kan de propain minder snelheid verdragen. Hoewel we de motor geleidelijk zachter maakten en zo meer comfort uit het chassis kietelden, leek de testcompetitie nog steeds groter kaliber dan de Propain. “De Tyee rijdt als een krachtige all-mountain”, zei een recensent. Op tochten trapt de Propain aangenaam de berg op. De achterste driehoek schommelt slechts minimaal en kan ook worden gekalmeerd door een compressiehendel – helaas is deze moeilijk te bereiken tijdens het rijden.

Lees ook:   Fietsfabrikant Haibike: Waar produceert Haibike?

Onderhoudsgemak: zwak

PLUS: Behandeling; Rem; Online configurator

MINUS: Chassis niet zo krachtig; lange liggende achtervorken

*Prijs kan zijn plus kosten voor verpakking, verzending en coördinatie

³zonder demper, eventueel met steekas aan de achterzijde

met banden, cassette en remschijven.

De metingen werden bepaald op een testbank van het Zedler-Institut.

Source link