Nieuwe urban e-bike van Coboc: Met de Sydney wordt elke reis een fitnesssessie

E-bikespecialist Coboc breidt zijn assortiment uit met een stijlvolle, gereduceerde fitness e-bike. Met het nieuwe model in Sydney wil het in Heidelberg gevestigde bedrijf stedelijke rijervaring combineren met fitnesstraining op alle routes. Gecategoriseerd door Coboc als een stedelijke sport, toont Sydney duidelijk zijn ambities als trainingsinstrument: het is zowel licht als stabiel en biedt een ergonomische rijpositie. Het sportieve en gestroomlijnde Sydney leent van cross- en racefietsen en is daarom net zo geschikt voor verharde paden in het dagelijks leven als voor de uitgebreide weekendtour met omwegen over grindpaden.

Niet alleen het slanke en strakke silhouet in mat Emerald Grey, waarin de 380 Wh Coboc Electric Drive met de eigen CBC01 is verstopt, is typerend voor Coboc. Ondanks de elektrische aandrijving is het lage gewicht van slechts 14,5 kilogram ook opvallend voor het in Heidelberg gevestigde bedrijf en biedt daarmee de beste voorwaarden voor een sportieve, wendbare rijstijl. De 28-inch wielen met relatief dunne, 40 millimeter Schwalbe G-One allround banden zijn ook ontworpen voor snelle voortstuwing. Dit maakt hoge snelheden mogelijk, vooral bij een elektrische rugwind, en biedt een verminderde rolweerstand. Voor snelheid voorbij het asfalt is de 11-traps SRAM NX-versnellingspook voorbestemd, waarmee gemakkelijk terrein of grindpaden met vertrouwen kunnen worden aangepakt en voldoende overbrengingsverhouding voor hellingen wordt geboden. Sterke schijfremmen zorgen voor een goede remkracht.

Ondanks al zijn sportiviteit heeft Coboc ook aandacht besteed aan rijcomfort: in tegenstelling tot de race- of gravelbike heeft de Sydney een recht stuur dat samen met de aflopende bovenbuis een rechtopstaande rijpositie mogelijk maakt, zelfs als het sportieve zadel is geleend van de racefiets. Een totaal van vier framematen voor vrouwen en mannen tussen 1,58 en 2 meter lang zorgen voor veel individuele flexibiliteit. Elk frame biedt voldoende ruimte om de bidonhouder of het slot aan de zitting of bovenbuis te bevestigen.

Lees ook:   Verslag: Fietsboom in Arkansas - Amerikaanse fietsstad Bentonville

En als het langer duurt voor een reis naar een café of over land, zorgen de Supernova Mini en het in het frame geïntegreerde Coboc LED-achterlicht voor de nodige veiligheid op weg naar huis. De sportieve urban sportfiets is uitgerust met een SP Connect gsm-houder op de headsetdop af fabriek. Coboc heeft hiervoor afgezien van onderdelen zoals bagagerekken en spatborden om de fiets zo licht mogelijk te maken. Indien nodig kunnen de dagelijkse helpers echter zonder problemen achteraf worden gemonteerd.

De Coboc Sydney is nu verkrijgbaar bij speciaalzaken voor 3999 euro.