Nieuwe MTB’s voor kinderen: Propain Barney, Dreckspatz & Frechdax

Fietsen voor de kleintjes zijn altijd een zorg geweest van het fietspostorderbedrijf Propain. In 2023 geven de Vogters hun kinderfiets line-up een make-over. Met de Barney breiden ze hun assortiment uit met een 16-inch mountainbike met single-speed drive. De 20-inch Dreckspatz- en Frechdax-modellen zijn van de grond af aan heroverwogen. Wij hebben de informatie en prijzen voor de nieuwe kinderfietsen.

2023 kinderfietsen van Propain (van links naar rechts): Propain Frechdax, Dreckspatz en de nieuwe Barney.Foto: Propain Bikes2023 kinderfietsen van Propain (van links naar rechts): Propain Frechdax, Dreckspatz en de nieuwe Barney.

Tevreden

Propain Barney – Prijzen en info

Propain Dirty Sparrow – Prijzen en info

Propain Frechdax – Prijzen en Info

Vroeg oefenendie een grote wil worden. Dat geldt ook voor het mountainbiken. Om de vonk van passie echter al vroeg in het nageslacht te laten ontbranden, moet dit dienovereenkomstig worden gedaan lichtgewicht kinderfietsen – en dat is wat moeders en vaders al heel lang vinden bij het direct mail order bedrijf Propain.

Inmiddels is er tien jaar ervaring gestoken in de ontwikkeling van kinderfietsen. Met de onlangs geïntroduceerde Bam Bam variëren de modellen van 14-inch wielen tot 26-inch volledig voor parkgebruik. Met de Barney is nu een gloednieuwe 16-inch MTB voor kleine shredders toegevoegd.

Propain Barney 2023 – Prijs en info

De Barney is de nieuwste telg van Propain en is ontworpen om kinderen van 3 jaar of 95 cm lang te inspireren met 16-inch wielen. De prijs is 499 euro. Beschikbaar vanaf juni 2023.Foto: Propain BikesDe Barney is de nieuwste telg van Propain en is ontworpen om kinderen van 3 jaar of 95 cm lang te inspireren met 16-inch wielen. De prijs is 499 euro. Beschikbaar vanaf juni 2023.

Propain heeft geen versnellingspook, in plaats daarvan rolt de Barney off-road als een MTB met één snelheid. Er zijn in totaal twee framekleuren (Raw en Badmint) en vier componentkleuren (Black, Lime Green, Raspberry Pink, Sky Blue) om uit te kiezen. Hierdoor kan de fiets eenvoudig worden aangepast aan de wensen van de jongeren. De ingebouwde sixpack componenten uit de 1st Ride serie zijn speciaal ontwikkeld voor kleine motorrijders.

Kin-vriendelijke componenten uit de 1st Ride serie

Barney – de gegevens in één oogopslag

 • Wielmaat 16 inch
 • Lichtgewicht aluminium frame met intern geleide kabels
 • Aanpasbaar met 2 framekleuren en 4 componentkleuren
 • Sixpack 1st Ride componenten ontwikkeld voor de ergonomie van de kinderen
 • Aandrijving met één snelheid
 • Mechanische schijfremmen
 • Aanbevolen voor kinderen met een lengte van 95 cm tot 115 cm (3-6 jaar)
 • Gewicht 7,8 Kilo (specificaties van de fabrikant)

Prijs Propain Barney: 499 euro / beschikbaar vanaf medio juni 2023

De Barney is ook verkrijgbaar in chique mintgroen. Er zijn vier kleuren om uit te kiezen als het gaat om componenten.Foto: Propain BikesDe Barney is ook verkrijgbaar in chique mintgroen. Er zijn vier kleuren om uit te kiezen als het gaat om componenten.

Propain Dirt Sparrow 2023 – Prijs en info

Geveerde voorvork, 9-versnellingen - met de Frechdax kunnen kinderen echt door het terrein frezen. Past vanaf 5 jaar of 110 cm hoogte. Prijs: 1199 euro, nu verkrijgbaar.Foto: Propain BikesGeveerde voorvork, 9-versnellingen – met de Frechdax kunnen kinderen echt door het terrein frezen. Past vanaf 5 jaar of 110 cm hoogte. Prijs: 1199 euro, van sofort beschikbaar.

De Dreckspatz is een oude bekende in de Propain-line-up en is voornamelijk ontworpen voor vloeiende singletrails en pumptracks. Voor 2023 is de bestaande geometrie behouden, maar krijgt de kinderhardtail een geoptimaliseerde buizenset. Daarnaast rijden de treinen nu aan de binnenkant door het frame.

Net als de Barney is de Dirty Sparrow verkrijgbaar in twee framekleuren en vier componentkleuren. Met 8,8 kilo moet de MTB voor kinderen ook erg leuk zijn op langere trailritten en spelen met de sprintsterktes van de stijve achterkant. De kindvriendelijke 1e rithulpstukken worden ook gebruikt op de Barney. Vanaf een grootte van ongeveer 110 centimeter of op ongeveer vijfjarige leeftijd kun je met de vuile mus door het terrein racen.

Sixpacks, 1st-ride componenten en hydraulische schijfremmen sieren de cockpit van de vuile mus.

Propain Dreckspatz – de gegevens in één oogopslag

 • Wielmaat 20 inch
 • Veerweg 80 mm
 • Gewicht vanaf 8,8 kilo (specificaties van de fabrikant)
 • Versnellingspook Sram X5 9-speed
 • Nieuw aluminium frame met intern geleide kabels
 • Aanpasbaar met 2 framekleuren en 4 componentkleuren
 • Sixpack 1st Ride componenten ontwikkeld voor de ergonomie van de kinderen
 • Verende voorvork met met carbon versterkte drievoudige klem
 • Hydraulische schijfremmen: Sram Level
 • Sram UDH derailleur hanger
 • Aanbevolen voor kinderen met een lengte van 110 cm tot 145 cm (5 tot 11 jaar)

Prijs Dreckspatz: 1199 Euro / nu verkrijgbaar

De vuile mus is ook verkrijgbaar in chique rauw.Foto: Propain BikesDe vuile mus is ook verkrijgbaar in chique rauw.Of anders in felle benzine.Foto: Propain BikesOf anders in felle benzine.

Propain Frechdax 2023 – Prijs en info

Frechdax: De kleinste volledig van Propain loopt op 20-inch wielen en past op kinderen vanaf 5 jaar of 110 cm lang. De prijs is 1699 euro.Foto: Propain BikesFrechdax: De kleinste volledig van Propain loopt op 20-inch wielen en past op kinderen vanaf 5 jaar of 110 cm lang. De prijs is 1699 euro.

Zodra de jongeren de fietskoorts te pakken hebben, kunnen ze echt op het gas gaan op de herziene Propain Frechdax. De 20-inch biedt volledig 80 millimeter veerweg op de vork en 90 millimeter veerweg aan de achterkant – voldoende veiligheid op ruwe paden en kleine sprongen in het park. De geometrie moet een optimaal compromis bieden tussen soepelheid en wendbaarheid. De klassieke enkelscharnierende achterdriehoek met slim gepositioneerd draaipunt is ontworpen om het volledige potentieel van de speciaal afgestemde Rockshox-schokdemper te ontlokken, zelfs bij een laag rijgewicht.

De verende voorvork is een in-house ontwikkeling, dezelfde als de Dreckspatz en biedt ook een romige 80 millimeter veerweg. Met de Frechdax rijden de treinen nu intern in het frame en is de buizenset opnieuw geoptimaliseerd. Twee framekleuren en een keuze uit vier kleuren voor de add-on onderdelen ronden het full-suspension pakket af.

De verende voorvork is speciaal ontwikkeld door Propain en getrimd voor een laag rijdersgewicht.

Propain Frechdax 2023 – de gegevens in één oogopslag

 • Wielmaat 20 inch
 • Veerweg 80 mm / 90 mm
 • Gewicht vanaf 10,5 kilo (fabrieksspecificaties)
 • Versnellingspook Sram X5 9-speed
 • Nieuw aluminium frame met intern geleide kabels
 • Individualiseerbaar met 2 framekleuren en 4 componentkleuren
 • Sixpack 1st Ride componenten ontwikkeld voor de ergonomie van de kinderen
 • Verende voorvork met met carbon versterkte drievoudige klem
 • Hydraulische schijfremmen: Sram Level
 • SRAM UDH derailleur hanger
 • Aanbevolen voor kinderen met een lengte van 110 cm tot 145 cm (5 tot 11 jaar)

Prijs Frechdax: 1699 Euro / nu verkrijgbaar

Net als de Dirty Sparrow is de Frechdax ook verkrijgbaar in Petrol of Raw.Foto: Propain BikesNet als de Dirty Sparrow is de Frechdax ook verkrijgbaar in Petrol of Raw.De Propain-bende is zichtbaar in brand gevlogen. Een van ons zou in onze jeugd waarschijnlijk zulke kinderfietsen hebben gewenst.Foto: Propain BikesDe Propain-bende is zichtbaar in brand gevlogen. Een van ons zou in onze jeugd waarschijnlijk zulke kinderfietsen hebben gewenst.Zelfs een goedkope fiets uit de bouwmarkt kan je naar je bestemming brengen. Maar verdienen we niet allemaal een beetje meer plezier in onze vrije tijd - vooral onze kinderen?Foto: Propain BikesZelfs een goedkope fiets uit de bouwmarkt kan je naar je bestemming brengen. Maar verdienen we niet allemaal een beetje meer plezier in onze vrije tijd – vooral onze kinderen?