Must-haves: 20 producten voor freeride mountainbikers – tips!

01 Magische formule: Rocky Mountain Altitude

“De Rocky maakt de freerider en de racer in mij gelukkig”, zei celebrity-tester Christian Textor tijdens de test. Sterker nog, de fiets slaagt erin om te doen wat anders als een contradictie wordt beschouwd: de fiets is snel en speels. Het resultaat: testoverwinningen met topoordeel op bekende testcompetitie! We kunnen de fiets zonder aarzeling aanbevelen. Braap! Gewicht: 14,4 kilo, slag: 170/165 mm, prijs: 6700 euro.

>> Klik hier voor de test van de Rocky Mountain Altitude CF 70 van FREERIDE 1/2021 <<

Hoogte Rocky MountainFoto: Fabrikant

Hoogte Rocky Mountain

02 Verstoppertje: Lezyne Mini-Tool

We weten niet hoe het met jou zit, maar we zijn onze minitools voortdurend aan het verkeerd plaatsen. Deze set (inclusief tubeless pluggen) zou de oplossing kunnen zijn. Omdat de kit in de stuuruiteinden verdwijnt en altijd bij de hand is wanneer het nodig is. Binnenkort volgt een praktijktest in FREERIDE. Gewicht: 120 gram, prijs: 65 Euro >> hier verkrijgbaar*.

>> Meer informatie vind je in ons artikel hier. <<

Lezyne Mini-ToolFoto: Fabrikant

Lezyne Mini-Tool

03 Meivlieg: Troy Lee Sprint Broek

>> Meer informatie over de Troy Lee winterbroek vind je in ons artikel. <<

Troy Lee Sprint Broek | NtsFoto: Fabrikant

Troy Lee Sprint Broek | Nts

04 Stinkpreventie: Hunter Merino Jersey

Heb je ooit merino jerseys geprobeerd? Hoe hoger het merinogehalte, hoe warmer ze duren, comfortabeler op de huid liggen en niet stinken. Super! Bijvoorbeeld de Hunter Merino LS van Sweet Protection. Prijs: 45 euro.

>> Meer artikelen over MTB kleding vind je hier. <<

Merino Jersey Hunter van Sweet Protection | ionFoto: Fabrikant

Merino Jersey Hunter van Sweet Protection | ion

05 Smeermiddel: Tunap kettingolie

Een paar druppels kettingolie vermenigvuldigen de duurzaamheid van het tandwiel en de ketting. Volgens onze tests slaagt de Tunap bijzonder goed. Prijs: 16 Euro >> verkrijgbaar bij Tunap* of Liquid Life*.

>> Lees ook: 6 kettingoliën in vergelijking. <<

Tunap Chain Olie | NölFoto: Heersteller

Tunap Chain Olie | Nöl

06 Power bag: studentenvoedsel van Seeberger

Ecotrofologen weten: Noten zijn de ideale energiebron voor trailritten of parkbezoeken. Want noten bevatten kracht die lang meegaat. Deze mix scoorde “zeer goed” bij Stiftung Warentest. Prijs: 7 Euro (400 gram) >> hier verkrijgbaar*.

>> Ook veel voedingstips vind je hier. <<

Seeberger | voor studentenvoeding TerFoto: Fabrikant

Seeberger | voor studentenvoeding Ter

07 Basisuitrusting: Voxom Allen Set

Mopper je vaak met het mini-gereedschap, erger je je aan de korte hendels en knijp je in de bal van je hand bij het losdraaien van de pedalen? Deze Allen set maakt veel dingen gemakkelijker. Must-have! Prijs: 20 euro.

>> We hebben hier verslag gedaan van de belangrijkste tools voor je eigen workshop.<<

Voxom Allen Set | SetFoto: Fabrikant

Voxom Allen Set | Set

08 Scherp onderdeel: Wolfgangs vouwmes

Heb je dat nodig? Waarschijnlijk niet. Is dat wat je wilt? Bepaald! Het vouwmes met 440C stalen lemmet en aluminium handvat helpt bij het snijden van kaas, vis strippen of tak sabels. Prijs: 34 Euro >> hier verkrijgbaar*.

Wolfgangs vouwmes | SerFoto: Fabrikant

Wolfgangs vouwmes | Ser

09 Waist Gold: Dakine Hot Laps Heuptas

>> Om rugzakken, heuptassen en zadeltassen van BIKE 7/2022 te testen. <<

Dakine Hot Laps Heuptas | hijFoto: Fabrikant

Dakine Hot Laps Heuptas | hij

10 ruimtebespaarders: Evoc Explorer toerrugzak

Voor dagtochten en topnachten heb je ruimte nodig: voor slaapzak, slaapmat, beschermer, jas en proviand. Dit alles kan in de Explorer Pro worden gepropt. Daarnaast is er een verstandig tassenbeheer, veel overzicht en een comfortabele zit tijdens de afdaling. Prijs: 200 Euro >> verkrijgbaar bij Bergfreunde* of Rose*.

>> Om rugzakken, heuptassen en zadeltassen van BIKE 7/2022 te testen. <<

Evoc Explorer Tour RugzakFoto: Fabrikant

Evoc Explorer Tour Rugzak

11 SAG schok: Rockshox demperpomp

De juiste setup kriebelt nog meer rijplezier uit je fiets. Wij maken al jaren gebruik van de Rockshox demperpomp met digitaal display en zijn er zeer tevreden over. Prijs: 42 euro.

>> Naar de test over de Lezyne Digital demperpomp <<

Rockshox demperpomp van SramFoto: Fabrikant

Rockshox demperpomp van Sram

12 Comfort Miracle: ION K-Sleeve Versterker Protector

Trailbeschermers bieden meer comfort dan dikke kniebeschermers en kunnen tijdens bergtochten in een ruimtebesparende rugzak worden opgeborgen. De Ion K-Sleeve Amps zijn bijzonder comfortabel om te dragen en behaalden goede dempingswaarden in de laboratoriumtest. Prijs: 90 Euro >> hier verkrijgbaar*.

>> Klik hier om de 16 lichtgewicht kniebeschermers te testen. <<

ION K-Sleeve Amp Protector | poortFoto: Fabrikant

ION K-Sleeve Amp Protector | poort

13 fitnessmakers: pull-up bar van Pullup&Dip

Volgens expert Lorenz Westner van de Puch Sports School zijn de beste drie oefeningen voor motorrijders: 1. push-ups, 2. pull-ups, 3. squats. Geweldig hiervoor is de multi-handle pull-up bar van Pullup &Dip. Er kunnen nog veel meer oefeningen mee gedaan worden. Let op: Vraag verhuurder voordat je de buis aan de muur dempt. Prijs: 80 euro.

Pullup &Dip: Multi-grip pull-up barFoto: Fabrikant

Pullup &Dip: Multi-grip pull-up bar

14 eierbeschermers: SQlab zadel 60X

>> Naar het artikel: Koopadvies MTB zadels <<

SQlab Zadel 60X | 907Foto: Fabrikant

SQlab Zadel 60X | 907

15 Vogelnest: Abus Enduro Helm | Foto: Fabrikant

Toegegeven, we hebben de gloednieuwe cliffhanger nog niet kunnen uitproberen. Freeridepionier Richie Schley was betrokken bij het knutselen hier. Verschillende luchtinlaten moeten zorgen voor een koel hoofd tijdens enduro-missies. Er zijn ook andere handige functies zoals de Fidlock-sluiter, MIPS en de Quin camber-sensor. Verkrijgbaar in verschillende kleuren. Prijs: vanaf 170 euro.

Abus Enduro HelmFoto: Fabrikant

Abus Enduro Helm

16 droompaar: Kenda banden Hellkat en Pinner

Lichte kat vooraan, Pinner achterin. In onze laatste test bleek deze combinatie een ideale allround oplossing voor zwaartekrachtminnende motorrijders. Want het brede 2.4-ontwerp zorgt voor veel tractie. Daarnaast hebben de banden een hoge lekbestendigheid. Gewicht en rolweerstand zijn solide. Gewicht: 1195/ 1005 gram, prijs: 61 Euro (per band).

>> de beste bandencombi’s voor endurofietsen <<

Kenda banden HellkatFoto: Fabrikant

Kenda banden Hellkat

Kenda Banden PinnerFoto: Fabrikant

Kenda Banden Pinner

17 Plug Force: Antworks Krachttraining voor de Armen

Kracht in de armen betekent meer rondjes in het bikepark. We trainen met het pegboard. Dit geeft niet alleen sterke armen, maar is ook leuk. Het redactionele interne plugrecord is vier keer hoog en loopt.r – in één stuk, natuurlijk. Als je meer kunt doen, dan kijken we uit naar het videobewijs. Prijs: 135 Euro >> hier verkrijgbaar*.

Antworks Arm Krachttraining: Ant Hill | ZiekFoto: Fabrikant

Antworks Arm Krachttraining: Ant Hill | Ziek

18 Luftwaffe: Vloerpomp Topeak Joeblow Pro

Irriteren vloerpompen met slecht afleesbare manometers op de standaard u ook? Dat zijn er nogal wat. Helaas! We vertrouwen liever op de Topeak Joeblow Pro met digitaal luchtdrukdisplay – mooi hoog gemonteerd voor ideale leesbaarheid. Prijs: 120 Euro >> hier verkrijgbaar*.

Vloerpomp Topeak Joeblow ProFoto: Fabrikant

Vloerpomp Topeak Joeblow Pro

19 Schijnwerper: Petzl Swift RL Koplamp

Een must-have voor alle micro-avonturiers. De Petzl Swift RL heeft al verschillende testoverwinningen behaald. Waarom? Veel lichtvermogen, hoge batterijduur, verstandige modi, automatische sensoren en een gemakkelijk verstelbare hoofdband. Prijs: 100 Euro >> hier verkrijgbaar*.

Petzl Swift RL Koplamp | deFoto: Fabrikant

Petzl Swift RL Koplamp | de

20 Gomworst: Reparatieset voor tubeless banden van Maxalami

Iedereen rijdt tubeless, maar niemand heeft stekkers bij zich. Althans, zo lijkt het ons. Met de miniworsten bespaar je jezelf een hoop ellende – niet altijd, maar meestal wel. Prijs: 29 Euro >> hier verkrijgbaar*.

>> schroefpunt: hoe tubeless banden in seconden te repareren. <<

Reparatieset voor tubeless banden van MaxalamiFoto: Fabrikant

Reparatieset voor tubeless banden van Maxalami

Op sommige van onze websites maken wij gebruik van zogenaamde affiliate links. Deze zijn gemarkeerd met sterretjes. Als u op een dergelijke affiliate link klikt en via deze link winkelt, ontvangen wij een commissie van de betreffende online shop of aanbieder (zoals Rose of Amazon). Voor u verandert de prijs niet.

Source link