Liv Lurra: Nieuwe trail hardtail voor vrouwelijke mountainbikers

Giant, de grootste fietsenfabrikant ter wereld, richtte in 2008 het merk Liv Cycles op. Sindsdien is Liv een van de eerste en enige fietsmerken die fietsen exclusief voor vrouwen produceert. Voor 2023 breiden ze hun portfolio uit met een aluminium trail hardtail.

De steile zithoek van 76-76,5 graden is bedoeld om de rijder meer efficiëntie en snelheid te geven op beklimmingen en op het vlakke. Het bereik is in maat S op een lengte van 406 millimeter. De stuurhoek van 66 graden in combinatie met de 438 millimeter lange liggende achtervork geven de fiets een stabiele maar speelse rijervaring.

De Liv Lurra kreeg de eigen Giant Crest 34 RCL-vork met 130 millimeter veerweg. De fiets heeft ook een telescopische ondersteuning. Het kan dus ook to the point gaan op technische single trails. Daarnaast wordt de Lurra tubeless-ready geleverd. Zo kan een lagere luchtdruk worden aangedreven om de tractie op gladde oppervlakken te vergroten. De Liv Hardtail staat in de maten XS en S op 27,5 inch banden. Ook in S, maar ook in framematen M en L, vertrouwen de Taiwanezen op 29-inch wielen. De bandenbreedte van de 27,5-inch modellen is 2,6 inch en de 29-inch varianten op 2,5 inch breedte.

Om de Liv Lurra klaar te stomen voor alle avonturen, gebruikt Liv opnames voor twee waterfleshouders. Aan de onderkant van de bovenbuis is nog een recipiënt bevestigd. Hierdoor kan de bestuurder een kleine frametas hebben voor het opbergen van gereedschap. Voor een strakke uitstraling en optimale bescherming van de treinen maakt de Lurra Trailhardtail gebruik van interne kabelgeleiding.

Lees ook:   LS 480 LIGHTHAMMER – Flexibele montage, sterke verlichting

Er komt maar één variant van de hardtail voor vrouwen – de Liv Lurra 2 voor 1399 euro. Liv geeft de Lurra haar lichtgewicht Aluxx SL-grade aluminium frame. Naast de Giant Crest-vork en de Giant Contact Switch vario-ondersteuning is de fiets uitgerust met een Tektro-rem met twee zuigers. Voor het schakelen vertrouwt Liv op een Shimano Deore 10-speed shifter, met een bereik van 11-46 tanden. De Liv Lurra is vanaf de zomer van 2023 te koop bij de dealers.

Source link