Interview met Johannes Fischbach: Downhill racer Fischi is helemaal verbaasd.

Fischi, als oud-racer in de Downhill Word Cup, neem je in 2023 deel aan de EDR-E-raceserie. Vond je het moeilijk om te beslissen om over te stappen naar het e-enduro kamp?

Nee. Want daar waren drie redenen voor: 1. Ik reed een buitenlands frame in de DH World Cup omdat mijn voormalige sponsor geen downhiller in het programma had. 2. De renners zonder koersploeg achter zich maken het steeds moeilijker door de nieuwe UCI-regels en -vergoedingen. 3. En ik verveelde me steeds weer met dezelfde routes. Elk jaar dezelfde plek, dezelfde afdaling – dat was vervelend! E-biken is al heel lang mijn ding, zoals veel mensen weten, en het frisse raceformat spreekt me aan. Toch zie ik het meer als een DH-break, dus ik schrijf me niet af in de DH World Cup.

Als voormalig viercrosser ben je in topvorm. Waarom niet starten bij de EWS, enduroracen zonder motor?

Ik vind het nieuwe E-formaat nog spannender, simpelweg vanwege de veelzijdigheid. Voorbeeld: de technische hellingen. Dit is nieuw, fris en zal velen plezieren, daar ben ik zeker van. En “in topvorm zijn” is een van die dingen. Mijn lichaam is nu een bouwplaats. Mijn knie knijpt, mijn rug doet pijn. Mijn lichaam laat sommige trainingen niet eens meer toe.

Overwinningsviering op de Red Bull Valparaiso Cerro Abajo in Chili (februari 2022).Foto: Red Bull Content Pool

Overwinningsviering op de Red Bull Valparaiso Cerro Abajo in Chili (februari 2022).

Dat zou het cliché schragen: e-biken alleen voor ouderen en zieken.

De UCI heeft nu de E-tegenhanger aan haar gamma toegevoegd. Dit belooft media-aandacht en professionaliteit. Denk je dat de serie te maken krijgt met motordoping?

Zodra er iets op het spel staat, kun je fraude nooit uitsluiten. Ik hoop dat de UCI betrouwbaar zal monitoren. De regels zijn zodanig dat de fietsen tot 25 km/u moeten worden afgeremd. Het motorvermogen is niet geregeld en iedereen kan zelf beslissen over de accucapaciteit. Hier kun je strategisch te werk gaan, want als je kiest voor een 1000 wattuur accu, moet je het extra gewicht opvangen.

De EDR-E is nog erg jong. Zie je het e-racing format misschien al voor de EWS in de toekomst?

Het heeft zeker de potentie om dat te doen. De bergopwaartse etappes voegen het kruid toe. Je moet weten: Als je het verprutst op een technische klim, kun je inpakken. Want hier verlies je zoveel seconden. Je krijgt ze er niet in op de afdaling. Daarnaast zijn er de strategische beslissingen over de batterijcapaciteit, waarbij onvoorspelbare veranderingen in leiderschap onvermijdelijk zijn. Dat maakt het raceformat zo bijzonder en misschien nog wel spannender dan de races van onze collega’s zonder motor.

Kun je je voorstellen dat enduroracers overstappen naar de EDR-E-serie zodra ze niet meer vooraan kunnen racen?

"Fischi" Houdt van de afdaling - in elke vorm.Foto: Rudi Schedl

“Fischi” houdt van bergafwaarts – in elke vorm.

Want we hebben het over de hiërarchie van raceformats. Is de Downhill World Cup de onbetwiste nummer 1 in het mountainbiken?

Ja, de Downhill World Cup staat op nummer 1. Dit is pure opwinding. Je hebt een korte afstand die gemakkelijk te zien en door te geven is. Bovendien starten de betere coureurs later, wat een constante wisseling van voorsprong garandeert. Een honderdste van een seconde beslist tussen overwinning en nederlaag. In het Enduro-formaat daarentegen sleept alles zich voort en pas aan het einde worden de tijden opgeteld en de winnaars bepaald. Daar gaat de spanning verloren.

Er zullen slechts vijf EDR-E races zijn. Wat doe je de rest van het jaar?

Dat klopt, in ieder geval in 2023. Overzeese races gaan om logistieke redenen voorlopig niet door. Ik hou van racen, dus ik zal ook aan andere evenementen deelnemen. Wie weet kan ik bij sommige races de accu uit mijn fiets halen. Want mijn sponsor GasGas heeft geen bio-bike in het assortiment. IcMaar ik heb nog veel meer dingen op mijn to-do lijstje staan, dus ik zal me zeker niet vervelen. Ik ga bijvoorbeeld veel doen met mijn Texaanse maatje Uncle Ray. De man is zo geweldig en heeft ongelooflijke dingen in gedachten. Laat je verrassen.

Foto: Lars Scharl

“Fischi” op een ontspannen privé-manier.

Source link