Interview met Casey Brown: “Mountainbikes zijn moderne paarden.”

Casey Brown groeide op als jongste van vijf kinderen op een boerderij van meer dan 300 hectare in Nieuw-Zeeland en kreeg al snel een voorliefde voor de buitenlevensstijl. Ten goede of ten kwade, want schapen hoeden, paardrijden, werken – dat hoorde bij het boerenleven.
Toen Casey elf jaar oud was, verhuisde haar familie naar Revelstoke, British Columbia in Canada. Hier keek ze voor het eerst naar hogere bergen. Geen wonder dat ze al snel een voorliefde kreeg voor ski- en snowboardwedstrijden. Mountainbiken was aanvankelijk meer een hobby, maar Casey Brown’s broer Sam – een succesvolle professionele MTB-rijder in de vroege jaren 2000 – inspireerde Casey en ze werd ook verliefd op mountainbiken.

Haar doorbraak kwam in 2011: ze werd tweede op de Canadese kampioenschappen. In 2014 werd Casey gekroond tot Koningin van Crankworx, een zeer prestigieuze titel in de MTB freeride scene. In 2015 en 2016 werd Casey tweede.
Maar haar hart klopt het sterkst voor freeride mountainbiken. Casey was een van de eerste vrouwen die deelnam aan de legendarische Whip-Off Championships. Het gaat erom de fiets zoveel mogelijk in de lucht te kantelen. Elke freerider wil graag Whip Wereldkampioen worden, omdat de Whip wordt beschouwd als de koningszet onder de stijltrucs. Casey is vijf keer gedood (!) Whip Off Wereldkampioen.

Tot nu toe is freeriden stevig in handen van mannen, maar de laatste jaren is de vrouwenbeweging echt in een stroomversnelling geraakt. De beste voorbeelden zijn de wedstrijden Red Bull Formation (een soort Red Bull Rampage voor vrouwen met hoge dalingen en steile afdalingen) en de Big Mountain Slopestyle Proving Grounds met vrouwenklassement. Casey Brown is een van de favorieten voor beide evenementen. Casey heeft al geruime tijd een relatie met de Canadees Brett Rheeder. Rheeder is een van de beste freeride bikers ter wereld, X Games winnaar en tweevoudig Red Bull Rampage winnaar. Dit maakt Casey en Brett het meest succesvolle MTB-zwaartekrachtkoppel ter wereld.

Lees ook:   Goedkope e-hardtails in de test: BESV TRX 1.3 in de test
Aanbevolen redactionele inhoud

Op dit punt vindt u een externe inhoud die het artikel aanvult. U kunt het met één klik weergeven en opnieuw verbergen.

Externe inhoud

Ik ga ermee akkoord dat externe inhoud aan mij wordt getoond. Dit maakt het mogelijk
persoonsgegevens kunnen worden doorgegeven aan platforms van derden. Lees meer in ons Privacybeleid.

Source link