Gravelbikes in test: De Koga Colmaro Extreme

Hoewel getest als tweede fiets, werd al snel duidelijk dat dit er een was van, zo niet de allrounder. Het frame is ondanks zijn compacte vorm en kleine 27,5-inch wielen vrij lang, maar dit wordt gemakkelijk gecompenseerd door het stuur dat van de stuurpen naar achteren gebogen is naar de remmen. Als je daar grip hebt, zit je urenlang comfortabel, als je naar de remhendels gaat, zijn houdingen zoals op de Riverside mogelijk, op de onderste schakel heb je dan het volle vermogen over de fiets.

Met zeven vaste punten voor bagage klaar voor alle tochten, kreeg de coole mix van onderdelen de sportieve dubbele crank. Ook de banden zijn goed gekozen, met de “kale koppen” rolt de fiets ondanks het gewicht uitstekend op stevige wegen, de knoppen op de flanken zorgen voor bochtenwerk, uiteraard alleen op matig terrein, de dikke banden brengen ook veel comfort, net als het goedmoedige aluminium frame en de zadelpen. De snelle release daar is geweldig! Pas de zithoogte aan voor de auto, off-road, afdalingen of in jeans, top. Uitgebalanceerd weggedrag, alleen snelle acceleratie en hard terrein beheerst de Koga niet.

Een model dat representatief is voor het gravelbikegenre, geen insulaire talenten, maar ook geen echte zwakte. Vier fietsen in één voor de prijs zijn echt sensationeel!

MYBIKE tip: Tour/Allrounder 6/2023

Lees ook:   garmin mountainbike