Fietshacks voor uw mountainbike dagelijks leven | mountainbike-magazin.de

Onze lijst is nog jong. Als u een idee heeft, stuur het dan per e-mail naar ons op info@mountainbike-magazin.de.

O-ring tussen achterderailleur en giek

Scène in de MOUNTAINBIKE workshop

Agron Beqiri

Afhankelijk van hoe versleten de houder van de schroef in de achterderailleur is, kan de vereiste grootte van de rubberen O-ring variëren.

Bij de Sram-GX-Eagle achterderailleur van MOUNTAINBIKE stagiair Paul Weinbrenner wordt de verbinding met de derailleurhanger netjes versleten door het harde freeride dagelijks leven. De oplossing? “Om de speling en de bijbehorende onnauwkeurigheid bij het schakelen te elimineren, plaatste ik een 2 x 14 mm rubberen O-ring tussen de achterderailleur en het oog”, zegt Paul. Voeg wat schroefverf toe aan de schroefdraad en een rijk aanhaalmoment – en hij schakelt weer precies. Bijwerking: De achterderailleur klopt merkbaar minder.

Klemklemmen voor het monteren van banden

Scène in de MOUNTAINBIKE workshop

Agron Beqiri

Als de klemklemmen dicht genoeg bij elkaar zitten, is er nog maar een laatste hendel nodig en springt de band op de velg.

Met klemmen van de bouwmarkt (pcs. 3 euro) hebben zelfs hardnekkige jassen geen kans om van de velg af te glijden tijdens het monteren van de band. Stagiair Paul Weinbrenner: “Als de eerste zijwand op de velg zit, klem je op een gegeven moment de tweede kant vast. Als je tubeless melk wilt gebruiken, kun je het nu naast de klem gieten. De tweede klem is zo gemonteerd dat de band bijna half gesloten is. Zo mag de vacht niet meer van de rand springen en kan er geen melk meer uit. Tot slot werk je je een weg naar voren met klem en bandenlichter totdat de jas past.”

Lees ook:   mountainbike kind 7 jaar

Source link