Fietsenrekken: SKS biedt bagagerekken voor achteraf inbouwen

Het bagagerek is gewoon onderdeel van bikepacking – er is zeker ook de mogelijkheid om met een rugzak op tochten te gaan, maar het bagagerek is altijd comfortabeler. Natuurlijk kan extra bagage voor een tour ook op de zadelpen en het stuur of op het frame worden geplaatst. Maar een bagagerek is niet alleen geschikt voor bikepacking, maar vooral voor forenzen is het een gemakkelijke manier om boodschappen, laptops of sportspullen te vervoeren – zonder hun rug te laden.

Voor het eerst lanceert de Duitse fabrikant nu een bagagerek voor het achteraf inbouwen van gravel- en mountainbikes onder de Infinity-serie. Dit is nieuw voor retailers, omdat de serie al in de OEM-sector is gebruikt en af fabriek op tal van fietsen is geïnstalleerd. Volgens SKS uit het Sauerland is het bijzondere van het bagagereksysteem dat het eenvoudig op de staande achtervork te monteren is en individueel kan worden aangepast aan het frame. De Infinity-serie bevat ook een waterdichte fietstas met MIK-adapter voor klikmontage op de fietsendrager. Daarnaast zijn er spatborden en een bijpassend achterlicht.

De “Infinity Universal” fietsendrager weegt 975 gram. Het rek is gemaakt van aluminium, kan worden aangepast aan bijna elke framegeometrie met een speciaal mechanisme en maakt maximaal 2,8 inch banden mogelijk. Een quick-release systeem met nylon riemen maakt het eenvoudig om op de staande achtervork te monteren. Een bijbehorende Torx-sleutel is ook inbegrepen. Volgens SKS kunnen alle gangbare zijtassen op het bagagerek worden gemonteerd. Het bagagerek is ontworpen voor bagage tot 12 kilogram. Daarnaast heeft SKS een speciale adapterplaat (MIK) toegevoegd, die bedoeld is om de bevestiging van tassen aan de fiets met behulp van een kliksysteem te vergemakkelijken. De nieuwe retrofit drager van SKS kost 109,99 euro >> verkrijgbaar bij bijvoorbeeld Rosebikes* of Lucky Bike*.

Lees ook:   mountainbike route nijmegen

De ontwikkeling van het nieuwe MTB bagagerek werd uitgevoerd door de eigen sks design afdeling. Volgens het bedrijf hecht het in Sunder gevestigde bedrijf bijzonder belang aan het goedkeuringszegel “made in Germany” tijdens de productie. De bagagerekken uit de Infinity-serie zijn nu verkrijgbaar in winkels of online.

Source link