Canyon Grand Canyon 8 – Traditionele Hardtail: Hardtails op instapniveau 2023

Canyon’s Grand Canyon heeft een zeer lange traditie en was het eerste topmodel van de verlader. De modelnaam gaat al meer dan 25 jaar mee en staat nog steeds op een aluminium hardtail. De nieuwste versie biedt een zeer goed compromis tussen sport en trail en wordt daarom aanbevolen voor een breed scala aan toepassingen. Ondanks de vrij korte stuurpen zit je licht sportief, maar behoud je toch een veilige controle offroad. De reden hiervoor is niet in de laatste plaats de Fox 34 Rhythm, die positief uitsteekt ten opzichte van de andere verende vorken in het testveld van 9 hardtails.

Ook de rest van de apparatuur is van hoge kwaliteit. Alleen de eenvoudige remhendels met vier vingers en de smalle velgen, die het potentieel van de brede banden enigszins beperken, vertroebelen het beeld. Qua totaalgewicht staat de Canyon vrij goed in de voering, en ook de wielen konden beter versneld worden.

¹Prijs kan plus kosten voor verpakking, verzending en coördinatie.

²Het BIKE-oordeel weerspiegelt de laboratoriummetingen (BIKE-labmeting) en de subjectieve indruk van de testrijders.

Het BIKE-oordeel is prijsonafhankelijk. BIKE ratings: super (250-205 punten), zeer goed (204,75-180 punten), goed (179,75-155 punten), bevredigend (154,75-130 punten), met zwakke punten (129,75-105 punten), onvoldoende (104,75-0 punten).

Source link