Interview met kunstmatige intelligentie: hoe goed weet ChatGPT over E-MTB’s?

De omslagfoto van dit artikel – het is gemaakt door Dalle∙E, een OpenAI-applicatie voor het genereren van afbeeldingen. Deze AI toont zich redelijk getalenteerd als het gaat om illustraties en andere artistieke representaties. De opdracht was om een illustratie te maken in de stijl van Salvador Dalis. Het is in ieder geval een kwestie van smaak. Bij fotomotieven is de situatie anders. Alle resultaten waren voor het grootste deel nutteloos. Nog.

EMTB: Hé, collega, hoe gaat het met je?

Chatgbt:Hallo! Het gaat goed met me, bedankt voor het vragen. Als kunstmatige intelligentie heb ik geen emoties, maar ik sta altijd klaar om je vragen te beantwoorden. Hoe kan ik je vandaag helpen?

Welke grappige krantenkoppen schieten me te binnen over AI en mountainbiken?

“Off-road robots: een AI-gestuurde mountainbike”, “De toekomst van trailrijden: wanneer AI de berg ontmoet”, “Wanneer AI het fietsen overneemt: de e-MTB van de toekomst”… (Red.: afgekort).

Ja, heel grappig. Ben je in ieder geval bekend met e-mountainbikes?

Ja, ik kan je helpen met al je vragen over e-mountainbikes. Wat kan ik doen?

Hoe verloopt zo’n e-mountainbike?

Een e-mountainbike rijdt op dezelfde manier als een gewone mountainbike, maar dan met het verschil dat hij is uitgerust met een elektromotor die je extra ondersteuning geeft bij het trappen. Dit betekent dat wanneer je in moeilijk terrein of op steile beklimmingen rijdt, je meer kracht hebt om deze uitdagingen te overwinnen. Het rijden op een e-mountainbike kan daardoor iets makkelijker en moeiteloos aanvoelen dan het rijden op een traditionele mountainbike. Het is echter belangrijk op te merken dat het rijden op een e-mountainbike nog steeds fysieke inspanning vereist … (Red.: afgekort).

De kern van de zaak is Powercurve: de ChatBot weet wat bergop betekent. Maar van rechts <a href="https://www.bike-magazin.de/training/fahrtechnik/how-to-emtb-expert-fahrtechnik-kurve-bergauf-frontswitch-powercurve/" doel="_blut" rel="noopener noreferrer">rijtechniek</a> hij heeft geen idee.Foto: Markus Greber/Skyshot

De kern van de zaak is Powercurve: de ChatBot weet wat bergop betekent. Maar hij heeft geen idee van de juiste rijtechniek.

Als kunstmatige intelligentie ben ik niet in staat om op een e-mountainbike te rijden of de rijsensatie van een e-MTB te ervaren omdat ik geen fysiek bestaan heb. Mijn antwoorden zijn gebaseerd op de kennis die ik heb opgedaan uit verschillende bronnen en databases. Ik kan echter uit rapporten van mensen die een E-MTB hebben gereden begrijpen dat het een spannende en intense rijervaring biedt.

Oh, dan weet ik zeker dat je teksten steelt van de EMTB-website!

Nee, ik steel geen teksten van de website van EMTB magazine of van andere websites. Als AI-model heb ik ingebouwde ethische programmering die me verbiedt intellectueel eigendom of inhoud te gebruiken zonder de juiste toestemming of toeschrijving.

Oké, ik heb een nieuwe E-MTB nodig. Framemaat L. Welke afmetingen van de framegeometrie zou u aanbevelen voor endurogebruik?

Voor enduro gebruik adviseer ik de volgende framegeometrie afmetingen voor een E-MTB in framemaat L: Het bereik moet ongeveer 450-470 mm zijn. Dit geeft u een comfortabele en comfortabele rijpositie waarmee u op de fiets kunt blijven tijdens het rijden van moeilijke paden bergafwaarts. De stapel moet ongeveer 600- 620 mm zijn. Dit geeft je een meer rechtopstaande rijpositie waarmee je de fiets beter kunt besturen en je kracht op de pedalen kunt overbrengen. De balhoofdbuishoek moet tussen de 64 en 66 graden liggen. Dit geeft je een stabiele en toch wendbare rit die perfect is voor technisch enduro-terrein. De hoek van de zitbuis moet tussen de 75-77 graden liggen. Dit geeft je een efficiënte rijpositie waarmee je meer kunt rijden op lange beklimmingen. Kracht overbrengen naar de pedalen. De achtervorklengte moet tussen de 435 – 455 mm liggen. Dit geeft je een stabiele rit en maakt het gemakkelijker om obstakels op het parcours te overwinnen. De veerweg moet ongeveer 150-170 mm zijn. Dit geeft je genoeg vering om de zwaarste enduro-trails aan te pakken, terwijl je de fiets toch licht en wendbaar houdt… (Red.: afgekort).

Lees ook:   mountainbike 27.5 inch

Commentaar Florentin Vesenbeckh, EMTB test lead op ChatGPT:

Sorry ChatGPT, maar de meeste conclusies die je trekt zijn dat wel. De waarden passen ook nauwelijks in een moderne endurogeometrie. Of ze zijn zo algemeen dat ze op bijna alle E-MTB’s van toepassing zijn.

Bij het bepalen van de juiste <a href="https://www.bike-magazin.de/werkstatt/rahmen/rahmengrosse-mountainbike-richtig-messen-schrittlaenge-ermitteln/" doel="_blut" rel="noopener noreferrer">framemaat</a> mensen zijn nog steeds onmisbaar.Foto: Georg Grieshaber

Als het gaat om het bepalen van de juiste framemaat zijn mensen nog steeds onmisbaar.

Nou, onze bazen hadden zeker al hoop getrokken. Maar dat was verre van overtuigend. Laten we dit proberen: Nu ik mijn droomfiets heb gevonden, wil ik gaan fietsen in een droomregio. Het mag niet meer dan 300 kilometer van München verwijderd zijn. Wat zou je me aanraden?

Er zijn veel geweldige mountainbikegebieden binnen 300 kilometer van München, maar ik zou je aanraden om naar de regio rond het Gardameer in Noord-Italië te reizen. De regio biedt een prachtig berglandschap met veel singletrails en adembenemende uitzichten. Riva del Garda is een ideaal startpunt voor een mountainbikevakantie aan het Gardameer. De stad is omgeven door bergen en biedt een verscheidenheid aan paden voor mountainbikers van alle niveaus. Een van de beroemdste paden is de Ponale Trail, die loopt van Riva del Garda naar Pregasina en biedt een spectaculair uitzicht op het Gardameer … (Noot van de redactie: ingekort).

Welnu, het Gardameer is iets verder dan 300 km. Ken jij in ieder geval de weg in E-MTB racen?

Als AI-taalmodel heb ik een uitgebreide database over verschillende onderwerpen, waaronder fietsen. Zo kan ik je voorzien van basisinformatie over E-MTB racen. E-MTB racen, ook wel bekend als e-mountainbike racen, is een discipline van … (Noot van de redactie: ingekort).

Bedankt, ik wilde het niet weten. Wat denk je dat de kansen van Johannes Fischbach zijn in de EDR-E raceserie?

Als AI-model heb ik geen persoonlijke mening en kan ik geen voorspellingen doen. Het hangt af van vele factoren, zoals de prestaties van de bestuurder, de betrouwbaarheid van het voertuig, de competitieve omgeving en vele andere factoren. Wel kan ik zeggen dat Johannes Fischbach een succesvol downhill mountainbiker en voormalig wereldkampioen is. Hij heeft in het verleden bewezen dat hij een getalenteerde atleet is en zijn vaardigheden op de baan kan laten zien. Het is daarom mogelijk dat hij succesvol zal zijn in de EDR-E-raceserie als hij zich goed voorbereidt op de nieuwe vereisten en het potentieel van het elektrische voertuig kan benutten. Uiteindelijk hangt succes van veel factoren af en is het niet gemakkelijk te voorspellen.

Lees ook:   Zonnebril onder controle: bescherming en stijl - 8 fietsbrillen voor mountainbikers
Foto: Gasgas

Johannes “Fischi” Fischbach in een nieuwe Gasgas outfit

Ach, in welke discipline werd Johannes Fischbach wereldkampioen?

Johannes Fischbach werd in 2010 wereldkampioen downhill mountainbiken. Hij won het wereldkampioenschap in de discipline Four Cross (4X), die een circuit omvat met verschillende obstakels zoals sprongen, bochten en andere uitdagingen … (Noot van de redactie: ingekort).

Nope, ChatGPT, dat was het Duitse kampioenschap, maar dat maakt niet uit. Terug naar EDR-E. Weet je eigenlijk wel wat dat is? De raceserie vindt dit jaar voor het eerst plaats.

Sorry, ik had het mis. Bedankt voor de correctie. Terug naar de EDR-E raceserie: Ja, ik weet wat de EDR-E is. Dit is een nieuwe raceserie die dit jaar voor het eerst wordt gehouden. tijden worden gelost. De EDR-E (Electric Dune Racing – Electric) is een raceserie voor elektrisch aangedreven terreinwagens die op zandpaden rijden. De voertuigen zijn speciaal ontworpen voor dit type race en er wordt gezegd dat ze hoge prestaties en efficiëntie hebben … (Noot van de redactie: ingekort).

Oké, collega ChatCPT, bedankt voor het inzichtelijke gesprek.

Geen dank! Als u nog vragen heeft, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen.

Source link