fietspomp mountainbike decathlon

Fietspomp Mountainbike Decathlon: de beste opties voor jouw mountainbike

Voor de fervente mountainbiker is een fietspomp een onmisbaar hulpmiddel om de banden van je mountainbike op de juiste druk te krijgen. Een fietspomp van goede kwaliteit kan zorgen voor een betere grip op het terrein en voorkomt dat je tijdens een rit met een lekke band komt te staan. Maar welke fietspomp is nu de beste optie voor jouw mountainbike? In deze blog bespreken we de verschillende soorten fietspompen, waar je op moet letten bij het kopen van een fietspomp en geven we enkele aanbevelingen voor de beste fietspompen bij Decathlon.

Soorten fietspompen

Er zijn verschillende soorten fietspompen op de markt die geschikt zijn voor mountainbikes. Hieronder bespreken we de meest voorkomende soorten.

Handpomp

Een handpomp is een compacte en lichte pomp die je gemakkelijk mee kunt nemen tijdens een rit. Handpompen zijn verkrijgbaar in verschillende modellen en prijscategorieën, maar over het algemeen zijn ze minder geschikt voor het op spanning brengen van banden dan andere typen fietspompen.

Lees ook:   Helikopterredding: tips om hoge kosten te voorkomen

C02-pomp

Een C02-pomp is een kleine pomp die gevuld is met perslucht. Door het patroon open te draaien, wordt de lucht in de band gespoten. C02-pompen zijn ideaal om snel een band op spanning te brengen, maar zijn minder geschikt voor langere ritten omdat je meerdere patronen nodig hebt.

Vloerpomp

Een vloerpomp is een grote pomp die op de grond staat en geschikt is voor het op spanning brengen van banden. Vloerpompen hebben vaak een ingebouwde manometer, waardoor je precies kunt zien hoeveel druk er in de band zit. Ze zijn over het algemeen duurder dan handpompen en C02-pompen, maar wel het meest geschikt voor het op spanning brengen van banden.

Waar moet je op letten bij het kopen van een fietspomp?

Als je een fietspomp gaat kopen, zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Hieronder geven we enkele tips.

Compatibiliteit met je ventiel

Controleer of de fietspomp compatibel is met het ventiel van je mountainbike. Er zijn twee soorten ventielen: het autoventiel (Schrader) en het Franse ventiel (Presta). Sommige fietspompen zijn geschikt voor beide ventielen, terwijl anderen alleen geschikt zijn voor één type ventiel.

Manometer

Een manometer is een handig hulpmiddel om de druk in je banden te meten. Het is daarom aan te raden om een fietspomp te kopen met een ingebouwde manometer. Zo weet je zeker dat je banden de juiste druk hebben.

Druk

Controleer of de fietspomp de gewenste druk kan halen. Voor mountainbikes is een druk van 2 tot 3 bar aan te raden, afhankelijk van het terrein.

Lees ook:   MTB schoenen: 7 antislip freeride schoenen in een snelle check

Accessoires

Sommige fietspompen worden geleverd met accessoires, zoals een pompkop voor het oppompen van ballen en luchtbedden. Dit kan handig zijn als je de fietspomp ook voor andere doeleinden wilt gebruiken.

De beste fietspompen bij Decathlon

Bij Decathlon kun je terecht voor verschillende soorten fietspompen. Hieronder bespreken we enkele aanbevelingen.

B’TWIN CO2-pomp

De B’TWIN CO2-pomp is een compacte en lichte pomp die gevuld is met perslucht. Door het patroon open te draaien, wordt de lucht in de band gespoten. Deze pomp is ideaal om snel een band op spanning te brengen tijdens een rit. De B’TWIN CO2-pomp is verkrijgbaar voor €10,99.

B’TWIN handpomp

De B’TWIN handpomp is een compacte en lichte pomp die geschikt is voor het oppompen van banden. De pomp is verkrijgbaar in verschillende modellen en prijscategorieën. De B’TWIN handpomp is verkrijgbaar voor €7,99.

B’TWIN vloerpomp

De B’TWIN vloerpomp is een grote pomp die geschikt is voor het op spanning brengen van banden. De pomp heeft een ingebouwde manometer, waardoor je precies kunt zien hoeveel druk er in de band zit. De B’TWIN vloerpomp is verkrijgbaar voor €24,99.

Conclusie

Een fietspomp is een onmisbaar hulpmiddel voor de mountainbiker. Er zijn verschillende soorten fietspompen op de markt die geschikt zijn voor mountainbikes. Bij het kopen van een fietspomp is het belangrijk om te letten op de compatibiliteit met je ventiel, de aanwezigheid van een manometer, de gewenste druk en eventuele accessoires. Bij Decathlon kun je terecht voor verschillende soorten fietspompen, zoals de B’TWIN CO2-pomp, handpomp en vloerpomp. Kies de fietspomp die het beste bij jou en je mountainbike past en ga veilig op pad!

Lees ook:   giant atx 850 mountainbike

FAQs

1. Kan ik een handpomp gebruiken voor het op spanning brengen van banden?

Ja, handpompen zijn geschikt voor het op spanning brengen van banden, maar over het algemeen zijn ze minder geschikt dan vloerpompen.

2. Is een manometer noodzakelijk?

Een manometer is geen absolute noodzaak, maar wel handig om de druk in je banden te meten. Zo weet je zeker dat je banden de juiste druk hebben.

3. Welke druk is aanbevolen voor mountainbikes?

Voor mountainbikes is een druk van 2 tot 3 bar aanbevolen, afhankelijk van het terrein.

4. Zijn er fietspompen die geschikt zijn voor beide ventielen?

Ja, er zijn fietspompen die geschikt zijn voor zowel het autoventiel (Schrader) als het Franse ventiel (Presta).

5. Kan ik een C02-pomp gebruiken voor langere ritten?

Een C02-pomp is ideaal om snel een band op spanning te brengen, maar minder geschikt voor langere ritten omdat je meerdere patronen nodig hebt.